Skarstein med finaleseier i Polen

Pararoeren Brigit Skarstein tok en suveren finaleseier i singlesculler under verdenscupstevnet i polske Poznan, og sikret dermed karrierens første WC-seier i roing.
Sport

– Rolandslagets første seier i årets WC-sesong i boks før TRE nye finaler i morgen

– Dette var en lagseier, sier en strålende glad Birgit Skarstein.

Hadde god flyt

– Jeg hadde god flyt fra start og den offensive oppskriften og taktikken har fungert veldig bra. En viktig milepæl for meg på veien mot VM i Florida i september, sier Skarstein.

Hun fikk en tidlig luke og så seg aldri tilbake. Levangerkvinnen rodde 2.000 meter på tiden 11.00,65.

Hun slo den tyske båten med Sylvia Pille-Stepphart med over 45 sekunder. Tredjeplassen gikk til Italia. Det var kun tre båter i finalen.

– Birgits "ski-kapasitet" har blitt til "ro-kapasitet", fastslår roernes landslagssjef Johan Flodin.

Har etablert seg

Flodin poengterer at Skarstein har etablert seg i den nye distansen på 2.000 meter, med en god start inn i den nye olympiske perioden hvor hennes høye fysiske kapasitet gjør god roing.

– Verdenscupen har så langt bestått av gode løp for min del, med personlige bestetider og karrierebeste teknisk, sier Skarstein selv.

–  Vi har som lag jobbet med flere tekniske momenter som klaffer, og det fysiske sitter stabilt. En lagseier som vi jobber sammen om, hevder hun og takker lagkompis Kjetil Borch som ror finale med Olaf Tufte i morgen.

Verdensrekord fredag

28 år gamle Skarstein satte verdensrekord da hun klarte 10,49,94 i fredagens oppvisningsheat. Det var 17 sekunder raskere enn den gamle verdensrekorden som ble satt i fjor.

Det var første gang at Skarstein prøvde seg på det som for pararoerne er en uvant distanse. Tidligere har hun og kollegene kun konkurrert over 1.000 meter.

Pararoerne har også doblet sin distanse i VM-sammenheng.