Midtsjø-scoring da RBK knuste Sogndal

Et skarpt Rosenborg vant 3-0.

  Foto: NTB scanpix

Sport

Rosenborg hadde ikke vunnet borte på fire kamper før lørdagens bortekamp mot Sogndal.

–  Vi må ta vare på ballen. Det handler å være dyktig med den. For oss er det alt for lenge siden vi har vunnet borte. Det er på høy tid at vi gjør det nå, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen før kampen til Europsport.

Og som sagt, så gjort, så sikret RBK seg alle poengen etter en sterk 3-0 seier.

Tam start

Men det ble ikke noe fyrverkeristart i kampen på Fosshaugane Campus. Rosenborg hadde mye av banespillet, men klarte ikke skape sjanser mot et godt etablert forsvar. Sogndal på sin side, slo mye langt, uten at RBK-målet på noen som helst måte var truet. Et sleivete innlegg fra Mike Jensen, som holdt på å duppe ned bak Sogndal-keeperen var det nærmest RBK kom de første 30 minuttene.

Effektivt RBK

Men Rosenborg skulle likevel ikke gå målløs av til pause. Etter 31 miuntter fant Mike Jensen en umarkert Milan Jevtovic i boksen. Han dro seg forbi en stopper og curlet ballen i lengste. Vakkert og effektivt av serberen. 1-0 til RBK på det som var kampens første sjanse. Det ble den eneste scoringen, og lagene gikk til pause etter forholdsvis jevn og tam førsteomgang.

Midtsjø-scoring

Mer fart ble det i starten av andre omgang. Etter 50. minutter burde nemlig Elbar Rashani, som hadde kommet inn for Yann-Erik de Lanlay i pausen,  doblet RBK sin ledelse da han mottok ballen på seks meter etter et godt stykke forarbeid av Jensen. Avslutningen gikk midt på Dyngeland i Sogndal-buret, og hjemmelaget fikk avklart. 2-0 skulle likevel komme bare fem minutter senere. Denne gangen var Rashani servitør, da Nicklas Bendtner spilte ham vakkert fri på venstrekanten. En godt timet pasning fant Fredrik Midtsjø på løp inn i boksen, og stjørdalingen var nådeløs da han breisidet ballen i mål. Da tok Sogndal-treneren grep og steinkjerbyggen Bendik Bye ble kastet inn for hjemmelaget i jakten på en redusering. Hjemmelaget var også svært nære etter 66 minutter da Eirik Birkelund smelte ballen i stangen fra kanten av 16-metern, men Rosenborg slapp med skrekken.

3-0 og punktum

Utover i kampen slapp RBK seg noen hakk ned, og Sogndal fikk til tider lagt godt trykk på trønderne. Nevnte Bye var svært nære etter 73 minutter da han holdt på å tuppe ballen i RBK-målet. Innlegget tok borti en RBK-spiller og gjorde at steinkjerbyggen ikke fikk timet rett. Isteden var det Rosenborg som skulle få sitt tredje. Sogndal sto høyt, og gjestene straffet dem hardt. Rashani vant ballen på midten, og sendte Matthias Vilhjalmsson alene i gjennom. Der var islendingen iskald. 3-0 og den berømte spikeren i kisten etter 77 minutter. Mer skjedde ikke, og Rosenborg tok en imponerende borteseier.

Fornøyd

Ingebrigsten var naturligvis fornøyd etter kampen:

– Det var litt som vi håpet på. Vi kontrollerer dødballer og mye av kampen, så jeg synes det var en bra bortematch av oss. Det har ikke vært så mange hyggelige turer på bortebane i år, så dette var veldig ålreit, sa Ingebrigsten til Eurosport etter kampen.


Slik startet lagene:

Sogndal: (3-4-3) Mathias Dyngeland; Ulrik Fredriksen, Espen Næss Lund, Per Magnus Steiring;  Taijo Teniste, Eirik Birkelund, Johan Hove, Lars Christian Kjemhus; Gilbert Koomson, Martin Ramsland, Eirik Schulze.

Rosenborg: (4-3-3) Arild Østbø; Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach; Mike Jensen, Marius Lundemo, Fredrik Midtsjø; Yann-Erik de Lanlay, Nicklas Bendtner, Milan Jevtovic.