Silje gjør comeback i LHK

Silje Katrine Svendsen skrev onsdag kveld under en kontrakt med Levanger Håndballklubb.

Silje Kathrine Svendsen løsner skudd. Fra en kamp mot Byåsen i 2011. Foto:Marius Langfjord 

Sport

1990-modellen startet sin håndballkarriere i Skogn IL før hun meldte overgang til Levanger HK i 2007. Silje Katrine Svendsen var en fast inventar i laget som spilte i eliteserien, men forlot LHK da klubben rykket ned i 2014.

Den venstrehendte bakspilleren forsøkte seg da på et utenlandsopphold i tyske VFL Oldenburg, men skader førte til at det bare ble med det ene året der.

Får venstrehendt spiller

Svendsen reiste så hjem og spilte i fjor for Charlottenlund i 2. divisjon.

I vår var hun ferdig med studiene, og onsdag kveld ble det altså klart at Svendsen vender tilbake til Levanger HK. Dermed får også LHK den venstrehendte spilleren de har jaktet på i flere år og LHKs tredje signering før sesongen er i boks.

-Det er veldig greit å få på plass dette. Det å få en venstrehendt spiller gir oss en ny dimensjon. Silje passer godt inn i klubben som hun kjenner ganske godt, sier Torstein Gustavsen.

Mer rutine inn

LHKs sportslige leder er svært fornøyd med at Svendsen har signert for LHK. Foreløpig gjelder kontrakten ut høstsesongen.

-Det er viktig for oss å få inn mer rutine i laget – og ikke minst få en spiller som har venstrehånd. Silje er rutinert og har erfaring fra eliteserien og et utenlandsopphold. VI synes det er veldig bra å få Silje med på laget i høst, sier Gustavsen.

-Vil det dukke opp flere nye spillere?

-Vi følger jo med litt, men vi har vel ikke noen nye før sesongen starter, sier han.

Relaterte saker:

Hammerstad klar for eliteserieklubb

Elisabeth Hammerstad forlater Levanger Håndballklubb og skal spille for eliteserieklubben Gjerpen. Dermed har fem sentrale spillere forlatt LHK.

LHK-spiller tok etterlengtet EM-gull i sandhåndball

Norges kvinnelag ble europamester i sandhåndball for første gang med 2-0-seier over Polen søndag.

Slik skal Steinkjer Håndballklubb nå nye høyder

Ny sportssjef, ny plan og en gul tråd skal sørge for at håndballklubben i Steinkjer tar nye steg.