Kjølstad legger skiene på hylla

Johan Kjølstad føler at tiden ikke strekker til og har bestemt seg for å legge opp.
Sport

Onsdag ettermiddag la eknesbyggen ut en melding på Facebook der han skriver at han har bestemt seg for å legge skiene på hylla.

- Jeg har tatt en avgjørelse om å legge skiene på hylla, og sette punktum for skisatsingen. Det har vært mange fantastiske år. Det å være heltidsstudent, skiløper og familiefar har gjort at tiden ikke strekker til. Nå blir skiene byttet ut med skolebøker på NTNU, skriver Johan Kjølstad.

34-åringen kan se tilbake på en svært god langrennskarriere. Eknesbyggen spesialiserte seg på sprintlangrenn og deltok i OL i både 2006 og 2010. I 2009 ble han verdensmester på lagsprint og tok sølv på VM-sprinten. Kjølstad har to verdenscupseire og seks NM-gull.

Takker mange

Fra og med sesongen 2012/13 satset han primært på langløp, og vant blant annet Ski Classics sammenlagt i 2014. Nå er altså skikarrieren over.

- Først og fremst vil jeg takke samboer og familie som har lagt ting til rette. Samtidig vil jeg takke United Bakeries med Remi Goulignac i spissen for at jeg kunne ha satset langløp de siste 5 årene! Jeg vil også takke de jeg vært på lag med opp gjennom årene og spesielt alle i Team United Bakeries. Jeg kommer fortsatt til å følge spent med foran TV'n i vinter!

Dermed føyer Kjølstad seg inn i rekken over nordtrøndere som har lagt skiene på hylle etter fjorårets sesong. I tillegg til han, har også Marthe Kristoffersen, Tomas Northug, Andreas Myran Steen, Anders Tettli Rennemo, Eirik Lorentsen og Daniel Myrmæl Helgestad (gikk for Henning Skilag) lagt skiene på hylla.