Trøan Aune og Northug herjet i Bruksvallarna

Pål Trøan Aune vant søndagens sprint i Bruksvallarna, mens Even Northug ble nummer to.

Pål Trøan Aune og Even Northug var svært fornøyd med å bli nummer en og to i Bruksvallarna.   Foto: Vidar Kvam Aksnes

Sport

Søndag var Pål Trøan Aune og Even Northug blant favorittene på sprinten i Bruksvallarna.

Duoen fra Nord-Trøndelag viste muskler i prologen, der de ble nummer en og fire. Også Svein Berg Fines tok seg videre fra prologen. Han ble nummer 16.

Fines røk ut i kvartfinalen, mens både Trøan Aune og Northug tok seg lett til finalen.

Fikk gode svar

Både Trøan Aune og Northug viser muskler før den nasjonale åpningen på Beitostølen. Trøan Aune var suveren i finalen og vant klart. Northug gjorde også sakene sine bra og ble nummer to. Svenske Anton Persson ble nummer tre.

–  Dette var gode svar. En veldig fin start på sesongen, og stor forskjell fra i fjor. Det å starte årets sesong med en seier i den svenske sesongåpningen er kjempedeilig. Digg å slå svenskene, sier Trøan Aune til Trønder-Avisa etter løpet.

–  Dette var bra. Litt seig i prologen, men formen ble bedre og bedre. Pål gikk fort i finalen og jeg hadde mer enn nok med å henge på. Ei god gjennomkjøring, sier Even Northug til den svenske arrangøren etter løpet.

Damene røk i semifinalen

Også damene leverte sterke resultater på sprinten. Julie Victoria Berg og Anniken Jørgensen tok seg videre fra prologen og kvartfinalen, men duoen fikk det litt for tøft i semifinalen. Jørgensen endte sist i heatet, mens Berg røk ut på tid.

PS. Geir Kristian Hoås fra Lånke ble nummer tre i juniorklassen.