Östersund klar for 16-delsfinale

Historisk avansement for det svenske kometlaget.

Videre: ÖFK-trener Graham Potter kan glede seg over at det svenske laget allerede er klare for sluttspillet i Europaligaen, før siste runde mot Hertha i Berlin. Potter har skapt fotballfeber i Östersund.  Foto: Marius Langfjord

Sport

FK Östersund skrev historie torsdag kveld, da de slo ukrainske Zorya Luhansk 2-0 på hjemmebane. Svenskene sikret seg med dette resultatet plass i 16-delsfinalene i Europaligaen.

I gruppe med både Athletic og Herha var det ventet at svenskene skulle få en utrlog tøff vei videre i sin Europa-debut, men svenskene har overrasket alle med sine strålende resultater.

I torsdagens hjemmemøte var det Zorya som fikk smake på östersundernes offensiv. 1-0 kom via et selvmål av gjestenes Dmytro Hrechyshkin fem minutter før pause. 2-0 ble satt inn av hjemmelagets stjernespiller Saman Ghoddos.

Dermed kan svenskene reise til Berlin 7. desember med avansement i lomma, mens tyskerne - med både Per CIljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein på laget - måtte se at Europa-eventyret var over allerede torsdag kveld, etter 3-2-tap borte mot spanske Athletic. Hertha ligger sist i gruppen med bare fire poeng på fem kamper. Östersund topper med 10 poeng.