Stjernen hoppet godt, men fikk ikke delta da Norge vant

Andreas Stjernen gjorde en god kvalifisering, men fikk ikke være med da Norge tok sin femte strake seier under lagkonkurranseni verdenscupen.

Andreas Stjernen ble nummer 12 i kvalifiseringen.   Foto: NTB scanpix

Sport

Forfang strakte seg til 140 meter og fikk 141,8 poeng. Det var halvannet poeng mer enn annenmann Dawid Kubacki fra Polen.

Richard Freitag kom på tredjeplass i kvalifiseringen etter et hopp på 136,5 meter, mens nest beste norske ble Daniel-André Tande på sjetteplass. Han hoppet 131 meter og fikk 128,9 poeng.

Andreas Stjernen og Anders Fannemel hoppet henholdsvis 133 og 129,5 meter og endte på 12.- og 13.-plass. Robert Johansson kom på 18.-plass etter et hopp på 132 meter, mens Halvor Egner Granerud ble siste norske kvalifiserte på 29.-plass. Han hoppet 129,5 meter.

Stjernen fikk ikke hoppe lørdag

Lørdag var det lagkonkurranse på programmet. Stjernen var ikke blant Norges fire hoppere.

Norge passerte Polen i finaleomgangen og sikret en knepen seier i laghopp i tyske Titisee-Neustadt. Triumfen var Norges femte på rad i verdenscupen.

Dermed er de norske hopperne godt i rute til sesongens store mål: å vinne gull i lagkonkurransen i OL.

Vant med 0,8 poeng

Robert Johansson, Daniel-André Tande, Anders Fannemel og Johann André Forfang sørget for at det ble seier lørdag. Det klarte de til tross for at Polen ledet med 13,3 poeng halvveis i konkurransen.

Det ble svært dramatisk på slutten da Forfang, som hadde vært best i kvalifiseringen, landet på svake 129,5 meter. Men nordmennene dro i land seieren med 0,8 poengs margin.