Arsenal-sjefen hyller Östersund-treneren

Arsenal-manager Arsène Wenger er imponert over Graham Potters verk hos den svenske lilleputten.

Arsène Wenger roser trenerjobben Graham Potter har gjort i Östersund.  Foto: Adam Davy, AP / NTB scanpix

Suksesstrener: Fra toppetasjen på Arctura Skybar & Restaurant i Östersund, med utsikt over Jämtkraft Arena, snakker ÖFK-trener Graham Potter om suksessen Östersunds Fotbollklubb har opplevd siden han kom til klubben i forkant av 2011-sesongen. Da var klubben på nivå fire.  Foto: Marius Langfjord

Sport

Östersund klarte mot alle odds å kvalifisere seg til europaligaens gruppespill. Eventyret nådde nye høyder da avansementet til 16-delsfinalen ble sikret. Der venter selveste Arsenal.

Tirsdag fikk Wenger spørsmål om hva han tenker om Potters trenerinnsats i ÖFK. Engelskmannen har trent den svenske klubben siden 2011.

– Han har gjort det ekstremt bra. De har gjort det veldig godt, og vi må forberede oss på en bra måte. Men jeg kan ikke si så mye mer, for jeg vet ikke så mye om Östersund, sa Wenger.

Arsenal spiller europaligafotball ettersom London-laget i vår endte utenfor mesterligaplassene for første gang på over 20 år. I gruppespillet brukte Wenger et tydelig reservepreget lag, men gikk likevel komfortabelt videre. (NTB)


Östersund møter Arsenal i Europaligaen

Sensasjonslaget i øst får celebert besøk på Jämtkraft Arena i februar.

Östersund har gått fra nivå fire til Allsvenskan og Europaligaen på seks år. Allerede neste år skal klubben ta seriegull og få plass i Mesterligaen.

Eventyret Österunds Fotbollsklubb er en makeløs fortelling om ambisjoner, vilje og identitet. Vi har møtt to av mennene som har gjort det hele mulig.