Stjernen hoppet seg opp etter fall i Engelberg

Anders Fannemel tok sin fjerde verdenscupseier i karrieren med å gå til topps i Engelberg.

Andreas Stjernen måtte overende etter et hopp på 133 meter i første omgang. Her fra finske Kuusamo tidligere i høst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix  Foto: Pedersen, Terje

Sport

Nordmannen var fattige 0,1 poeng foran tyske Richard Freitag.

Anders Fannemel ledet suverent etter 133 meter i 1. omgang. Han landet på 127,5 meter i finalen og var den nødvendig tidelen foran Freitag. Polske Kamil Stoch tok tredjeplassen.

Norge har vunnet tre av lagkonkurransene denne sesongen, men seier individuelt har latt vente på seg. Daniel-André Tande vant sist i Innsbruck 4. januar.

Robert Johansson delte annenplassen etter 128,5 meter i første omgang. I finalen slo han av 5,5 meter og med 240,2 poeng falt han ned til 9.-plassen.


Stjernen fikk det tøft under vanskelige forhold

Andreas Stjernen ble nummer 29 i det amputerte hopprennet i Titisee-Nestadt søndag.

 

Jevn omgang

Tande var sist ut av de norske i første omgang og under vanskelige forhold landet han 123,5 meter og 118,6 poeng. Fra 12.-plass i 1. omgang for Kongsberg-hopperen landet han på 129,5 meter i finalen. Han virket ikke å være helt fornøyd og med 245,4 poeng klatret han åtte plasseringer.

Halvor Egner Granerud var først ut av de norske i rennet. Han landet på 132, meter og 120,6 poeng. Det holdt til sjetteplass i en jevn første omgang. I finalen fikk han 125,5 meter, 243,3 poeng og plassen bak Tande.

Andreas Stjernen hadde også et godt hopp på 133 meter i første omgang, men nordtrønderen måtte over ende og sto med 105,9 poeng.

Han startet som nummer tre i annen omgang. Med 124 meter fikk han 221,4 poeng og han avanserte fra 28. til 19. plass.


Stjernen hoppet godt, men fikk ikke delta da Norge vant

Andreas Stjernen gjorde en god kvalifisering, men fikk ikke være med da Norge tok sin femte strake seier under lagkonkurranseni verdenscupen.


Forfang falt

Johann André Forfang var uheldig og falt under prøveomgangen foran verdenscuprennet i Engelberg. Han landet tungt på 134,5 meter. Han slo kneskålen og kneet hovnet opp. Det gjorde at han var tvilsom til start, men han bet smerten i seg og valgte likevel å hoppe.

Han landet på 116 meter og 103,1 poeng holdt ikke til å få hoppe to omganger. Han ble nummer 31 og var fattige 0,2 poeng unna en plass i finalen.

– Jeg slo både kneet og hodet i fallet. Etter at jeg hadde fått behandling løp jeg litt og tok noen spensthopp. Jeg kjente ikke noe smerte etter det siste så jeg valgte å hoppe, men var nok litt preget av fallet, sa Forfang til TV 2.


Stjernen på 14. plass

Andreas Stjernen lå på sjuendeplass etter et godt førstehopp, men endte som nummer 14 i russiske Nizjnij Tagil søndag.