Drammens landslagsstjerner sikret cupgull mot Bodø

Vetle Rønningen og Erlend Sund kunne lite gjøre da Kristian Kjellings Drammensmenn slo Bodø 28-23 i cupfinalen i Oslo Spektrum fredag.

Sterk: Drammens Joakim Hykkerud viste at han også kan score på kontringer i cupfinalen mot Bodø fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix 

Seier: Drammen-spillerne feiret seier mot Bodø. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix 

Sport

Joakim Hykkerud og Gøran Sørheim fikk sitt første trofé etter returen til Drammen. Hykkerud forlot tysk Bundesliga for å være mer med sønnen, mens Sørheim kom fra Danmark.

– Det er helt nydelig. Det er ikke noe mer enn det. Det er alltid moro å vinne finaler, og ekstra godt å vinne den med klubben i ditt hjerte, sa Hykkerud til NTB.

Bodø-trener Børge Lund mener Hykkerud og Sørheim var forskjellen på lagene fredag.

– Hykkerud og Gøran er tungen på vektskålen, og de løser det offensive for dem. Både med innspill til Hykkerud og Gøran en-mot-en. Det er der forskjellen ligger, med erfaringen og klokheten som gruppa vår ikke har fått inn ennå, la han til.

Jevnspilt

Hykkerud scoret kampens første mål, og sendte Drammen opp i 5-3 etter åtte minutter. Sørheim sørget for tremålsledelse ti minutter senere.

– Det blir ikke så mye bedre enn det. Dette er en kamp som betyr mye i norsk klubbhåndball, og ikke minst for oss i Drammen som har slitt over flere år. Gøy å komme tilbake og bidra til NM-gull, sa Sørheim til NTB.

Bodø ga seg imidlertid ikke og Endre Langaas scoret første omgangs siste mål til 11-12, i en omgang som ble avsluttet rotete og uten mål de siste sju minuttene. Aksel Horgen fikk sjansen på straffemerket i siste sekund, men klarte ikke treffe mål.

Sørheim bøttet inn mål for Drammen i Oslo Spektrum, og ga Drammen tre måls forsprang nok en gang med en lekker flyger til 17-14 åtte minutter ut i andre omgang. Det var hans sjette mål på sju forsøk.

Bodø ga imidlertid Drammen kamp til døra. Henrik Bielenberg scoret sitt femte for dagen til 16-17 to minutter senere.

Hykkerud var overalt

Drammen dro likevel fra igjen. Når Hykkerud til og med var fremst i en kontring ble det firemålsledelse etter halvspilt andre omgang.

Strekspilleren økte til 23-16 like etter, før han på nytt kontret inn 25-17. Bodø klarte aldri komme tilbake.

Drammen tok dermed sin andre NM-pokal, mens Bodø blir stående med én.

– Det er surt. Vi hadde muligheten, men får det ikke helt til, men vi er en ung gruppe som må tro på at vi får denne muligheten igjen, sa Bodø-trener Børge Lund.

Bodø var i sin tredje finale fredag. I 2014 ble det tap mot ØIF Arendal, mens året etter fikk nordlendingene sin revansje med seier mot FyllingenBergen. I 2017 ble det sølv igjen.

Drammen etterfølger Haslum som mester. Bærum-laget påførte Elverum et blytungt tap forrige sesong.


Vetle Rønningen og Erlend Sund spiller cupfinale fredag kveld.

Jakter nytt cupgull

I 2015 ble Vetle Rønningen den store helten da Bodø HK vant cup- finalen. Fredag kveld kan skogningen bli helt igjen.