Vetle Rønningen og Erlend Sund spiller cupfinale fredag kveld.

Jakter nytt cupgull

I 2015 ble Vetle Rønningen den store helten da Bodø HK vant cup- finalen. Fredag kveld kan skogningen bli helt igjen.

Nyter tillit: Vetle Rønningen fra Skogn har den siste tiden blitt en viktig brikke for Bodø Håndballklubb. I kveld spiller han og Erlend Sund fra Steinkjer cupfinale i Oslo Spektrum.  Foto: Emil Ringstad

Det er helt klart at Drammen har presset på seg. Vi har ingenting å tape.

Vetle Rønningen
Sport

Oslo: 30. desember 2015 står ikke bare igjen som en merkedag i nordnorsk håndballhistorie, men dette var også datoen da 17 år gamle Vetle Rønningen fra Skogn fikk sitt store gjennombrudd på håndballbanen.

Rønningen ble den store helten da Bodø HK slo Fyllingsdalen 23–21 i cupfinalen.

– Jeg husker den kampen svært godt. Det er gøy at vi får muligheten til å kjempe om ett nytt gull nå. Det er ikke så mange som får være med på noe slikt, så det er en stor opplevelse, sier Vetle Rønningen.

Ble rundspilt før jul

I år har Bodø HK med Rønningen og Erlend Sund på laget tatt seg til en ny cupfinale. I kveld møter de Drammen i Oslo Spektrum. Begge lagene har én pokal i skapet før kveldens NM-finale.

Like før jul møtte lagene hverandre i seriekamp, da ble Bodø rundspilt. Men cup er cup, og BHK har god erfaring med å ha fokus når det virkelig gjelder.

Da klubben i 2015 ble norgesmester skjedde det faktisk noe lignende. Fyllingsdalen knuste Bodø i generalprøven, men det var BHK som tok med seg cupgullet noen dager senere.

– Utgangspunktet er egentlig det samme. Vi tapte mye for Drammen før jul, men vi graver oss ikke ned. Vi har stor tro på at vi kan vinne finalen, sier Rønningen.

Legger presset på Drammen

19-åringen er tydelig på at det er Drammen som er den store favoritten i Oslo Spektrum.

– Vi er underdog. Det er helt klart at Drammen har presset på seg. Vi har ingenting å tape, sier Rønningen.

– Men du har lyst til å bli helt igjen?

– Hehe! Det hadde jo vært artig det, men det er ikke det jeg fokuserer mest på nå. Jeg fokuserer på mine arbeidsoppgaver og skal i hvert fall gi alt jeg har, sier Rønningen.


PS: Vetle Rønningen og Erlend Sund er ikke de eneste nordtrønderne som skal i aksjon i Oslo Spektrum. Jørgen Jørstad fra Levanger skal nemlig dømme juniorfinalen mellom Nærbø og Haslum tidligere på dagen.


Drammens landslagsstjerner sikret cupgull mot Bodø

Vetle Rønningen og Erlend Sund kunne lite gjøre da Kristian Kjellings Drammensmenn slo Bodø 28-23 i cupfinalen i Oslo Spektrum fredag.