Tour de Ski-døren lukket for Northug

Må konsentrere seg om sprinten i skandinavisk cup.
Sport

Det blir definitivt ingen Petter Northug å se på startstreken i Tour de Ski. Norge stiller full tropp på 18 utøvere til start i Lenzerheide lørdag.

Northug er første reserve til den norske herretroppen, og hans håp om å få gå touren lå i at en av de andre løperne skulle bli syke.

Til Piteå like over nyttår

Slik ble det ikke, bekrefter landslagssjef Vidar Løfshus overfor TV 2. Han sier at Northug nå kan begynne å konsentrere seg om sprinten i skandinavisk cup i svenske Piteå over nyttår.

– Han må vise at han er i god form og gå de rette skirennene. Så kommer han til OL, sier Løfshus.


«Hadde ikke plass til en vinnerskalle»

Landslagsledelsen med Tor-Arne Hetland og Vidar Løfshus i spissen har tatt sitt valg, og satser på middelhavsfarere i stedet for å gamble på en vinnerskalle.

 

Northug har hatt en frustrerende og svak sesongstart. Enn så lenge har han ikke vist en form som taler for at han reiser til Sør-Korea med den norske OL-troppen.

Oppkjøringsplan for å rekke OL

Norges Skiforbund har skissert en OL-oppkjøringsplan for Northug som inneholder skandinavisk cup i Piteå, NM på Gåsbu og deretter verdenscup i Planica 20. og 21. januar.

Norge stiller med åtte herreløpere og ti kvinneløpere i Tour de Ski. Konkurransen starter lørdag og avsluttes opp «monsterbakken» i Alpe Cermis i Italia 7. januar.


Northug var klar og tydelig på at han ville gå Tour de Ski

Petter Northug jr. er skuffet over at han ikke får gå Tour de Ski.