Iversen på 17. plass - Cologna vant i Tour de Ski

Dario Cologna vant 15 kilometer klassisk i Lenzerheide.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix  Foto: Pedersen, Terje

Sport

Martin Johnsrud Sundby nådde ikke opp mot Dario Cologna på 15 kilometer klassisk og tok 3.-plassen i Tour de Ski søndag.

Emil Iversen ble nummer 17 - og mente han gikk et middels løp selv.

- Jeg prøvde å kjempe, men skylder litt på høyden. Jeg er ikke helt meg selv, og blir stivere enn vanlig. Det var et ok skirenn, og det jeg klarte i dag, sa Iversen til NRK etterpå.


Iversen ut i semifinalen i skuffende norsk åpningsdag i Tour de Ski

Emil Iversen var knallsterk i kvartfinalen, men kom seg ikke til finalen i skøytesprinten i Lenzerheide.


Ustjugov tapte terreng

Dermed fortsatte den sveitsiske festen på hjemmebane i Lenzerheide. Lørdag gikk Laurien van der Graaff inn til åpningsseier på kvinnens sprint. Cologna slo så vidt Aleksej Poltoranin med 0,6 sekund.

Ned til Sundby skilte det 13,1 sekunder. Det ble ingen seier for Norges sammenlagthåp, men han kunne glede seg over at tittelforsvarer Sergej Ustjugov tapte mye tid på den klassiske 15-kilometeren.

Russeren, som var råsterk og tok en klar sprintseier lørdag, var i mål hele 37,1 sekunder bak Cologna. Dermed spiste Sundby innpå 24 sekunder og er nå godt under minuttet bak Ustjugov i sammendraget.


Svensk kommentator: – Northug er et stort mobbeoffer

Svenskene har lite forståelse for at Petter Northug jr. er vraket fra Tour de Ski.

 

Iversen 51,8 sekunder bak

Det ble en tung avslutning for mange av de norske løperne. De tre siste kilometerne gikk klokka styggfort.

Sundby gikk opp i føringen etter 10 kilometer, så vidt foran Poltoranin. I mål var han derimot 12,5 sekunder bak kasakhstaneren. Som flere av søndagens løpere trøblet 33-åringen i den siste svingen. Heldigvis holdt Sundby seg på beina.

Hans Christer Holund tok sjetteplassen søndag. Han var 21,2 sekunder bak vinnertiden. Deretter fulgte Didrik Tønseth som nummer ni.

Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe, Finn Hågen Krogh, Emil Iversen og Sindre Bjørnestad Skar gikk også søndagens distanserenn.

Tour de Ski fortsetter med jaktstart 1. nyttårsdag. Da skal mennene gå 15 kilometer i fri teknikk. Også den etappen går i Lenzerheide. Tirsdag er det hviledag og forflytning til tyske Oberstdorf.