Klæbo slo Northug i stjerneduellen i Strindheimstafetten

Petter Northug jr. tapte stjerneduellen mot Johannes Høsflot Klæbo, men viste form i comebacket.

Petter Northug jr. og Johannes Høsflot Klæbo, her sammen under VM i Lahti i 2017.  Foto: NTB Scanpix

Sport

Det var en stjerneduell uten like da Strindheim arrangerte sin tradisjonsrike stafett nyttårsdagen.

Langrennsprofilene Petter Northug jr. (Strindheim) og Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen) gikk for hvert sitt lag under Strindheimstafetten, men det var Klæbo og Byåsen som trakk det lengste strået. Strindheim tok andreplassen.

Viste fin form

Løpet var mosbyggens første renn etter verdenscuphelga i Lillehammer i starten av desember.

Ifølge rapportene viste Northug fin form. Mosbyggen åpnet rolig, men klemte til mer mot slutten. 31-åringen gikk andreetappen, ikke ankeretappen, som det først ble meldt fra Granåsen.

Lillebror Even Northug gikk førsteetappen, mens Lars Ove Aunli tok ankeretappen. Petter Northug jr. fikk et vanskelig utgangspunkt etter at Even Northug vekslet drøye minuttet bak Fredrik Riseth. Storebror gikk likevel inn et halvt minutt på kombinertløper Magnus Moan, men Klæbo var aldri i nærheten av å gi bort seieren på sin ankeretappe.

– I dag så vi den gode, gamle Petter Northug, sa trener Stig Rune Kveen til TV 2.

Moan imponert

Magnus Moan lot seg imponere av det Northug viste.

– Jeg så på sjekkpunkt om det var noen som hadde tatt meg igjen eller om jeg var alene. Jeg fikk hele tiden positive tilbakemeldinger, men jeg så på slutten at Petter kom veldig fort. Det er artig at han viser at det er sprut i ham. Da gikk det ordentlig fort, sa Moan til VG.

Også Kveen mente han så en sterk Northug mot slutten av etappen.

– Jeg sto ute i skogen. Petter gikk rolig de første sju kilometerne. Så dunket han til de siste tre kilometerne. Det var gode, gamle Petter de siste tre. Han følte seg bra og var fornøyd med responsen da han trykket til de tre-fire siste kilometerne, sa han til TV 2.

Meråker på tredje

Varden Meråker, med Thomas Albertsen Dahlen, Torstein Buan Røvik og Gaute Iversen på laget, tok tredjeplassen i Strindheimstafetten.


Svensk kommentator: – Northug er et stort mobbeoffer

Svenskene har lite forståelse for at Petter Northug jr. er vraket fra Tour de Ski.

«Hadde ikke plass til en vinnerskalle»

Landslagsledelsen med Tor-Arne Hetland og Vidar Løfshus i spissen har tatt sitt valg, og satser på middelhavsfarere i stedet for å gamble på en vinnerskalle.