Tvinges ikke til å reise til Sverige

Landslagstrener Arild Monsen og trener Stig Rune Kveen har sammen med Petter Northug i dag hatt møte i Trondheim og blitt enige om vegenb videre med fokus på OL i Sør-Korea.

  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sport

Dette opplyser Norges Skiforbund i en pressemeliding nyttårsaften.

    – Petter gjennomførte i dag et greit skirenn i Granåsen, sier landslagstrener Arild Monsen.

– Etter vårt møte er vi nå enige om følgende løp: Om Petter selv ønsker det går han i Piteå til helgen, men dette er ikke noe krav fra vår side. Så bør Petter gå sprinten i NM på Gåsbu om han har mål om å gå OL-sprint, og i tillegg et distanserenn her, det vil si enten 15-kilometer fri teknikk eller 30 kilometer skiathlon. Etter NM har vi gitt Petter tilbud om plass til World Cup i Planica hvor han kan gå begge dager med klassisk sprint lørdag 20. januar og 15 km klassisk søndag 21. januar. Disse konkurransene vil da gi grunnlag for et evt OL-uttak.

– Vi hadde et konstruktivt møte med fokus på Petters kvalifiseringsmuligheter til OL i PyeongChang, sier trener Stig Rune Kveen.

Før møtet i Trondheim i dag hadde landslagsledelsen møte med Petter og hans trenerteam mandag 4. desember for å planlegge veien videre. Dette var et møte Petter var svært godt fornøyd med, med fokus på god og solid trening før neste steg. 

– Med disse kommende skirennene håper vi Petter kan gi oss gode svar, sier landslagssjef Vidar Løfshus i pressemeldingen og mener det vil være en glede å se en motivert og forberedt Petter Northug på startstreken i OL i PyeongChang i februar.