Østberg inn til kontrollert jaktstartseier

Tour de Ski-leder Ingvild Flugstad Østberg hadde Heidi Weng jagende bak, men hadde ingen problemer med å holde unna og vant skøytejaktstarten i Lenzerheide.

Ingvild Flugstad Østberg vant også skøytejaktstarten under Tour de Ski i Lenzerheide mandag.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sport

Østberg hadde snaut 33 sekunder å gå på til Weng etter søndagens seier på den klassiske 10-kilometeren.

På forhånd sa hun at det ville bli tøft å holde unna for lagvenninnen på årets første dag. Det skulle vise seg at Gjøvik-jenta ikke hadde noe å bekymre seg for.

I fine forhold gikk 27-åringen trygt og godt. Hun stresset ikke med en sprek Weng bak seg i løypa.

Kjempet hardt

Etter litt over fire kilometer hadde Weng hentet inn ni sekunder, men senere skulle hun tape tid til Østberg. Til slutt måtte hun se seg slått med 27,8 sekunder.

– Det var et helvete å gå der ute. Jeg måtte kjempe hardt, og det føltes ikke godt. Men sånn var det kanskje for Heidi og de andre også. Jeg så Heidi hele veien, og hun så bra ut. Dette var en god måte å starte det nye året på, sa Østberg i seiersintervjuet til FIS.

Jessica Diggins startet jaktstarten ett minutt og fem sekunder bak Østberg. I mål var amerikaneren bak med 1.16,9.


Iversen på 17. plass - Cologna vant i Tour de Ski

Dario Cologna vant 15 kilometer klassisk i Lenzerheide.

 

Det var Østbergs tredje verdenscupseier denne sesongen. I tillegg til søndagens triumf vant hun også 10-kilometeren i Davos før jul.

Jacobsen reiser hjem

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok 7.-plassen mandag. Hun startet løpet som nummer 15. Etter løpet bekreftet Jacobsen at hun hopper av touren og reiser hjem for å ta del i NM på Gåsbu.

Kathrine Harsem tok 14.-plassen i Lenzerheide mandag, mens Silje Øyre Slind endte som nummer 25. Øvrige norske: 30) Maiken Caspersen Falla, 34) Mari Eide, 35) Anne Kjersti Kalvå, 42) Tiril Udnes Weng.

Tirsdag er det hviledag. Den blir benyttet til å forflytte seg fra den sveitsiske høyden og til lavlandet i tyske Oberstdorf. Onsdag står klassisk sprint på Tour de Ski-programmet.