Gerrard med ny hyllest av Tagseth etter storseier for Liverpool

«Edvard er en spiller man elsker å ha på laget», sier Liverpool-legenden Steven Gerrard om Edvard Sandvik Tagseth fra Frosta.

Edvard Sandvik Tagseth fortsetter å imponere i Liverpool-trøya. Her får han sitt første mål, i hjemmedebuten for Liverpool U18 – i 3-2-seieren over Blackburn i august i fjor.  Foto: Nick Taylor / Liverpool FC – via Getty Images.

Full av lovord: Steven Gerrard er trener for Liverpool U18, hvor Edvard Sandvik Tagseth spiller. Klubblegenden er dypt imponert over 16-åringen fra Frosta.   Foto: Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sport

Lørdag vant Liverpool U18 hele 6-1 over Blackburn, og tok med det tabelltoppen i ligaen.

Edvard Sandvik Tagseth (16) fra Frosta tegnet seg på scoringslista, og ble nok en gang hyllet av trener Steven Gerrard etter kampen.

– Kan komme til å bli en toppspiller

– Vi prøver å utvikle spillet hans ytterligere. Han er en spiller man elsker å ha på laget. Han er en ærlig spiller som løser begge deler av spillet på en meget god måte. Hvis Eddi kan få enda flere mål og målgivende pasninger i spillet sitt, kommer han til ble en toppspiller, sier Gerrard til liverpoolfc.com.

Intet dårlig skussmål å få fra Liverpool-legenden.


Edvard blir mer og mer komplett

Edvard Sandvik Tagseth hylles av Liverpool-legenden Steven Gerrard, men 16-åringen fra Frosta tar den fantastiske karrierestarten med stoisk ro.

Solbakken hadde egentlig sluttet med slike oppdrag – så dukket Tagseth opp

– Jeg hadde ikke planer om å gjøre det på denne måten mer, men for helt spesielle talenter kan dette være veien.


Mange lovord

Det er heller ikke første gang han uttaler seg positivt om den unge frostingen.

– Jeg synes han var glimrende. Han er ikke bare en glimrende pasningslegger, han har i tillegg en utrolig energi i spillet sitt. Han gjør all drittjobben, han vinner andreballer og han løper hjem. Han er en stille gutt, og vi prøver å få ham ut av skallet sitt. Han har en utrolig framtid dersom han fortsetter slik, uttalte Gerrard i august i fjor.

I november la han til følgende om sin anvendelige nordmann:

– Han er den typen spiller, og han har den typen karakter. Han er som James Milner. Du kan bruke ham overalt på banen, og du vet nøyaktig hva du får. Han er en fantastisk spiller og fantastisk profesjonel, sa Gerrard.


«Eddi» sammenlignet med Liverpool-stjerne

Får mer ros av trener Steven Gerrard.

Gerrard-skryt til Tagseth etter scoringsdebut

– Studerer dere Ed nærmere ser dere at han ikke bare er en vidunderlig pasningslegger.


Flyttet til England i fjor sommer

Tagseth har vært fast inventar på U18-laget til Liverpool etter at han flyttet permanent til England i fjor sommer.

Før det brukte han to år på å pendle regelmessig mellom Frosta og Liverpool for å bli ordentlig kjent med klubben. Han skrev under en såkalt pre-kontrakt med den engelske storklubben i august 2015. I fjor sommer signerte han en akademikontrakt som strekker seg over to år.


Unik dokumentar:

Se dokumentar fra 2015: Slik ble «Eddi» god nok for Liverpool

Se hele historien om Edvard Sandvik Tagseth i Trønder-Avisas eksklusive dokumentar.