Varden Meråker med storeslem på NM-stafetten

Jentene gjorde som gutta og tok stafettgull på NM.

Gulldamer: Kathrine Harsem sikret NM-gullet for tittelforsvarer Varden Meråker under stafett damer i Norgesmesterskapet i langrenn for senior.  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Forsvarte: Varden Meråker var regjerende mester på kvinnesida, og forsvarte gullet på suverent vis. Her er Astrid Stav og Marthe Kristoffersen som utgjorde laget sammen med Kathrine Harsem.  Foto: Jonas A. Holberg

Sport

Herrelaget gikk inn til et overraskende NM-gull på stafetten søndag formiddag.

Noen timer senere fulgte også kvinnelaget opp med gull da ankerkvinne Kathrine Harsem gikk laget inn til en overbevisende seier.


Varden Meråker tok stafettgull i NM mot alle odds

Emil Iversen fikk æren av å sikre Varden Meråker aller første stafettseier på herresida.

 

Storeslem

Varden Meråker var regjerende mester på kvinnesida, og forsvarte gullet på suverent vis.

Astrid Stav, Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem utgjorde laget. Stav er junior, mens Kristoffersen, som har lagt opp, gjorde comeback i anledning NM-stafetten.

– Jeg har aldri vært så nervøs før en NM-stafett noen gang. Det var veldig morsomt! Vi har jo et nytt lag, og det er veldig artig at Astrid som junior leverer så godt som hun gjør. Og vi må jo kunne si at Marthe overpresterer. Jeg hadde trua på at jeg skulle klare å gå ifra, men du vet aldri. Vi følte litt på presset i og med at gutta leverte som de gjorde, men heldigvis innfridde vi, sier Harsem til NRK etter løpet.

Dermed ble det en fantastisk dag for Varden Meråker, som attpåtil er arrangør av NM neste år.

Problemfritt

Harsem sikret problemfritt NM-gullet for tittelforsvarer Varden Meråker på kvinnestafetten på Gåsbu søndag. Kvaløysletta gikk inn til sølvet.

Harsem kunne feire på hele oppløpet. Seiersmarginen ned til Kvaløysletta var på 33,1 sekunder. Bronsen gikk til Heming. Det skilte 48,1 sekunder ned til Astrid Uhrenholdt Jacobsen og co.

Astrid Stav sendte Marthe Kristoffersen ut på tolvteplass. Da var laget 37,7 sekunder bak Oppdal. Kristoffersen gikk som i glansdagene og tettet luken på sin andreetappe, og sendte ut Kathrine Harsem kun 0,6 sekunder bak Lillehammer. Hun hadde ingen problemer med å gå nordtrønderlaget inn til et suverent NM-gull.


Iversen hyller lagkameratene etter NM-bragden

Emil Iversen innrømmer at han ble overrasket og imponert over Thomas Albertsen Dahlen og Jørgen Sæternes Ulvang.

Her sniker Thomas til seg en klem av kongen

– Det var «once in a lifetime», så jeg måtte bare gripe muligheten, sier NM-gullvinneren.

Harsem: – Jeg synes Marit burde stå over OL-sprinten

Kathrine Harsem tapte duellen mot Marit Bjørgen, og står i fare for å miste plassen på sprintlaget under OL.


PS: Henning Skilag var eneste nordtrønderske lag i tillegg til Varden Meråker. Det unge laget, med Vilde Austad, Tale Bruheim Breding og Maren Smulan Sagland, ble nummer 34 av totalt 79 stafettlag på kvinnesida.