Dette skjedde i OL i natt

Tårevåt 4.-plass for Silje Norendal i vindfulle Pyeongchang, curlingtap og utsatte øvelser.

Tårefullt: Silje Norendal tok til tårene da pallplassen røk og at det ikke ble noen OL-medalje i Snowboard Slopestyle finalen i Phoenix Snow Park under vinter-OL i Pyeongchang.  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Sport

Dette skjedde i OL mens du sov:

Silje Norendal lå på 2.-plass etter sitt første run i slopestylefinalen, men ble dyttet to plasser ned etter at alle utøverne hadde kjørt i snøføyka i Phoenix Park i OL-byen.

Det var svært reserverte utøvere som måtte ta hensyn til de kraftige vindkastene og få klarte å levere et bra run på sine to forsøk. Norendals landslagssjef Per Iver Grimsrud mente at finalen burde vært utsatt på grunn av den sterke vinden.

Misset finalen

Mixed curling-duoen Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten må nøye seg med bronsekamp i OL etter at de tapte 4-8 mot Canada i semifinalen.

– Canada var hakket bedre i dag. Vi mistet rett og slett noen nøkkelsteiner som kunne ha skapt en jevn match. Vi klarte å henge med i starten og kjempet på før pause, men så blir det noen personlige feil etter hvert, og da rakner det, forklarte Kristin Skaslien etter kampen.

Nå venter vinneren av Sveits og OAR (russiske utøvere) til kamp om bronsen.

Vind ødela

Kvinnenes storslalåmrenn ble i natt utsatt til torsdag på grunn av den sterke vinden. Vindkastene i bakken var på opptil 20 meter per sekund, og værprognosene gjorde at arrangøren i samarbeid med Det internasjonale skiforbundet (FIS) besluttet å avlyse nattens renn.

Allerede ved 9-tiden på morgenen lokal tid var vinden så sterk at den utfordret reklameskilt og trær ved medielandsbyen.

Mer norovirus

Totalt er 177 personer blitt smittet av noroviruset i OL-byen Pyeongchang. Søndag ble det oppdaget 19 nye tilfeller av viruset, bekrefter OL-arrangøren i en pressemelding.

68 av de 177 som er smittet, er friskmeldt og har returnert i jobb etter å ha vært satt i karantene.