Dette bør du få med deg i OL i dag

Her er noen av de viktigste øvelsene du bør få med deg fra vinter-OL i Pyeongchang onsdag.

Marte Olsbu i aksjon på ti km jaktstart skiskyting.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sport

Det er ingen tvil om at tyske Laura Dahlmeier er den store favoritten i dagens normaldistanse (15 kilometer) for de kvinnelige skiskytterne. Bak henne følger det en rekke utfordrere som Dorothea Wierer, Anastasia Kuzmina og Darja Domratsjeva.

Men frolendingen Marte Olsbu er også med og kan overraske igjen som hun gjorde på sprinten (sølv). Tiril Eckhoff, Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold deltar også for Norge i distansen Tora Berger vant i OL i 2010.

Gode kombinertsjanser

Kombinertgutta tar fatt på sin første øvelse i Pyeongchang og setter utfor i normalbakken klokken 7. Snaut tre timer senere går langrennet av stabelen.

Blant flere norske medaljehåp er kanskje Jørgen Graabak det fremste. Jarl Magnus Riiber, Espen Andersen og Magnus Krog skal også kjempe mot Akito Watabe, Johannes Rydzek og regjerende OL-vinner på distansen Eric Frenzel.

Bøkko og Njåtun i aksjon

Hege Bøkko og Ida Njåtun står klare til start på kvinnenes 1000 meter på skøyteisen i Pyeongchang klokken 11. Njåtun fikk 17.-plass på distansen i Sotsji-OL for fire år siden.

Japanske Nao Kodaira er den største favoritten til å ta hjem gullet. Ireen Wüst, Jorien ter Mors og Miho Takagi er blant dem som er ventet å kjempe om de to øvrige medaljene.

Norges curlingherrer setter i gang

Skip Thomas Ulsrud og hans tre lagkamerater er klare for sin første kamp i Pyeongchang. Japan med Yusuke Morozume i spissen vant det forrige møtet mellom landene i fjorårets VM.

Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson tok sølv sammen i Vancouver-OL i 2010. Første stein slippes klokken 12.05 i dag.


 

(©NTB)