Dengerud gikk Norge inn til VM-sølv

Kjersti Kvistad Dengerud og Norge kjempet om VM-gull, men Frankrike ble litt for sterk på slutten.

Une Christiane Trone Kvelvane, KJersti Kvistad Dengerud og Emilie Aagheim Kalkenberg gikk Norge inn til VM-sølv i junior-VM.  Foto: Privat

Sport

Denne uka er det junior-VM i skiskyting i estiske Otepää. Tre nordtrøndere er med i den norske troppen, men på tirsdagens stafett var det kun Kjersti Kvistad Dengerud som var i aksjon. Hun dannet stafettlag sammen med Une Christiane Trone Kvelvane og Emilie Aagheim Kalkenberg.

Kvelvane fikk det tøft på den første etappen. Voss-løperen måtte bruke hele seks ekstraskudd og fikk hele to strafferunder. Kvelvane vekslet på niendeplass, 1.23,9 bak Ukraina.


«Tuppen og Lillemor» sammen på VM-tur

De møtte hverandre for første gang som niåringer under et skiskytterrenn på Snåsa. Denne uka skal klubbvenninnene Marit Ishol Skogan og Kjersti Kvistad Dengerud fra Steinkjer forsvare Norges ære i junior-VM.

 

Sterk andreetappe

Kalkenberg gikk en meget god andreetappe. Jenta fra Skonseng brukte tre ekstraskudd og gikk forrykende i sporet. Etter andre skyting var Norge på andreplass, 58,9 sekunder bak Russland, men ved veksling var Norge kun 21,6 sekunder bak russerne. Frankrike vekslet på tredjeplass, 52,3 sekunder bak Russland.

Dengerud kjempet om VM-gull

Dengerud gikk Norges ankeretappe. Steinkjer-løperen skjøt fullt hus på den liggende skytingen og var da 30,6 sekunder bak Russland. Det var også da bare åtte sekunder ned til Frankrike, mens Tyskland var hele minuttet bak Norge.

På den siste skytingen sprakk russeren. Hun måtte ut i to strafferunder, noe som førte til at Dengerud gikk ut i tet. Frankrike var da 8,1 sekunder bak, mens russeren gikk ut 23,2.

Dengerud kjempet hardt, men måtte se at Frankrike ble litt for sterke. Frankrike tok gullet, mens Dengerud gikk Norge inn til VM-sølv, 17,5 sekunder bak Frankrike. Russland tok bronsen, 40,1 sekunder bak vinnerne.

- Dette var helt sjukt. Det er det råeste jeg har vært med på til nå. Akkurat nå er jeg bare veldig, veldig godt fornøyd og kjempeglad, sier Kjersti Kvistad Dengerud.

- Dette var utrolig artig. Det er artig og spennende å være tilstede her. Det var nesten verre å se på enn å skyte tror jeg, sier Atle Dengerud, far til Kjersti.