Stoch utklasset konkurrentene - Stjernen på fjerdeplass

Andreas Stjernen hoppet seg opp fra niende- til fjerdeplass i fjerde renn av Raw Air, men tapte mye poeng til sammenlagtleder Kamil Stoch.

Andreas Stjernen endte på fjerdeplass i Lysgårdsbakken  Foto: NTB Scanpix

Sport

Polske Kamil Stoch var igjen helt umulig å slå. Raw Air-lederen herjet med konkurrentene og leverte de to lengste hoppene i Lysgårdsbakken. Stoch vant tirsdagens hopprenn med hele 27,7 poeng!

Dawid Kubacki sørget for dobbelt polsk, mens Robert Johansson ble beste nordmann på tredjeplass. Andreas Stjernen lå på niendeplass før finaleomgangen, men Sprova-hopperen leverte et godt hopp og endte på den sure fjerdeplassen. Stjernen var kun 1,2 poeng bak Johansson.

Forfang ble nummer seks, mens Tande fullførte den flotte norske innsatsen med sin tiendeplass. 


Stjernen om Stochs smadring av konkurrentene: – Man blir bare stum av beundring

Etter fem av ti renn i Raw Air er Andreas Stjernen hele 88 poeng bak suverene Kamil Stoch, men 29-åringen nekter å gi opp sammenlagtseieren.

 

Leder med 56,2 poeng

I Raw Air-sammendraget er Kamil Stoch i en klasse for seg selv. Stoch er hele 56,2 poeng foran Johansson. Forfang er nummer tre, 86,6 poeng bak Stoch, mens Stjernen ligger på fjerdeplass. 29-åringen er 88 poeng bak Stoch, men er med i pallkampen.

Forfang ble nummer seks, mens Tande fullførte den flotte norske innsatsen med sin tiendeplass. 

Halvor Egner Granerud, Sondre Ringen, Anders Fannemel og Marius Lindvik maktet også å kvalifisere seg til finaleomgangen. De endte til slutt på henholdsvis 12.-, 22.-, 29.- og 30.-plass.

Tom Hilde, som hoppet sitt avskjedshopp tirsdag, klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen. Han satte punktum med 39.-plass.

Granåsen neste

Onsdag er Raw Air på plass i Trondheim. Da er det kvalifisering, mens det er renn i Granåsen torsdag.