Svensson og Midtsjø på landslaget

Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø får begge sjansen i treningskampene mot Australia og Albania.

Fredrik Midtsjø på landslaget  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sport

Tirsdag presenterte Lars Lagerbäck troppen til Norges treningskamper mot Australia på Ullevaal 23. mars og Albania borte 26. mars.

Både Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø har imponert for AZ Alkmaar denne sesongen. Duoen har bidratt sterkt til at AZ er nummer tre i serien og har tatt seg til den nederlandske cupfinalen. Nordtrønderduoen får begge sjansen mot Australia og Albania.

Ajer får sjansen

En av de nye spillerne i troppen er Kristoffer Ajer, som har imponert for Celtic de siste månedene. I tillegg er Iver Fossum med for første gang i troppen under Lars Lagerbäck. 

- Både Kristoffer og Iver er litt i samme situasjon. De har spilt seg inn i lagene sine. Vi har fulgt dem og også pratet mye med Leif Gunnar. De har gjort det så bra i klubblaget og dette er gode eksempler på at hvis man gjør det bra i klubblagene har man sjanse til å komme med. Begge har kommet langt til å være så unge, sier Lagerbäck.

Hareide tok ut RBK-duo i den danske landslagstroppen

Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner er med i Åge Hareides ferske Danmark-tropp. Det samme er RBK-kaptein Mike Jensen.

Vidar Riseth åpner opp om livet og fotballkarrieren i TV 2-program

Den tidligere fotballproffen fra Frosta deltar i «Mer enn gull».


Ødegaard med

Totalt er 24 spillere tatt med i troppen.

Norges tropp: Rune Almenning Jarstein, Ørjan Håskjold Nyland, Sten Grytebust, Tore Reginiussen, Sigurd Rosted, Kristoffer Ajer, Håvard Nordtveit, Jonas Svensson, Birger Meling, Omar Elabdellaoui, Martin Linnes, Haitam Aleesami, Stefan Johansen, Ole Kristian Selnæs, Markus Henriksen, Mohammed Elyounoussi, Fredrik Midtsjø, Mats Møller Dæhli, Martin Ødegaard, Iver Fossum, Tarik Elyounoussi, Alexander Sørloth, Bjørn Maars Johnsen og Joshua King.