Dette kan ødelegge for Northugs landslagscomeback

Norges Skiforbund har vendt tommelen ned for en sponsoravtale med Coop. Det kan få betydning for Petter Northug.

  Foto: Johan Arnt Nesgård

Sport

Det bekrefter Norges skiforbund i en pressemelding fredag.

Northug har i flere år hatt en privat sponsoravtale med nettopp Coop. Den har skapt utfordringer i forholdet til Norges Skiforbund, som har sittet på en avtale med konkurrenten Norgesgruppen.

Nylig meldte TV 2 at Norges Skiforbund var i forhandlinger med Coop om en sponsoravtale. Styret i handelskjedens skal nylig ha behandlet og sagt ja til en ferdigforhandlet avtale med forbundet.

Vraket Coop

Fredag bekrefter imidlertid administrasjons- og markedssjef Espen Bjervig i skiforbundet at langrennskomiteen at det likevel ikke blir noen Coop-avtale.

– Vi har hatt forhandlinger med Coop gjennom vinteren. De har vært profesjonelle og ryddige, men det ble ikke noen avtale. Langrennskomiteen besluttet etter en helhetsvurdering at de ikke ønsket å sluttføre en avtale med Coop, sier Bjervig til VG.

I stedet forlenges nå samarbeidet med Norgesgruppen.

– Vi er stolte over alt vi har fått til sammen med NSF Langrenn siden vi ble samarbeidspartner i 2007. Derfor gleder vi oss over å få bidra nasjonalt og lokalt også i årene som kommer, sier Torbjørn Johannson Styreformann ASKO

– NorgesGruppen representerer en lojalitet og langsiktighet som vi setter stor pris på, sier administrasjonssjef i NSF Langrenn, Espen Bjervig.

Ikke gode nyheter for Northug

Det er neppe gode nyheter for Petter Northug og hans støttespillere. Langrennsstjernen skal være på vei inn på landslaget igjen foran den kommende VM-sesongen.

Dersom skiforbundet hadde fortsatt sitt samarbeid med Coop, kunne trolig også Northug beholdt sin avtale med handelskjeden. Det synes nå i stedet umulig, dersom han skal tilbake på landslaget.

– Ingen utøvere kan ha avtale som er konkurrerende med våre sponsorer. Uavhengig av hvor stor profil du er, så kan du ikke det, sier Bjervig til VG.

Northug skal ha vært i samtaler med Coop om en videreføring av samarbeidet.

– Dette var en overraskende nyhet. Det siste jeg har hørt fra Norges Skiforbund er at vi kunne reforhandle Petters avtale med Coop. Etter det har jeg ikke hørt fra dem.

– Hva har vrakingen av Coop å si for et eventuelt landslagscomeback?

– Vi må ta kontakt med skiforbundet og høre hva som skjer. Det er alt jeg kan si foreløpig, skriver Are Sørum Langås i en sms til Trønder-Avisa.