Svensson herjet da AZ kom tilbake på vinnersporet

Jonas Svensson hadde to målgivende pasninger da AZ Alkmaar slo Heracles 3-0 fredag kveld.

Jonas Svensson bidro med assist borte mot Heracles. Her sammen med Fredrik Midtsjø som også spilte kampen.   Foto: Ed van de Pol

Sport

Sist helg tapte AZ Alkmaar 2-3 hjemme mot serieleder PSV.

Fredag kveld var Jonas Svensson og Fredrik Midtsjøs AZ Alkmaar ute etter å komme tilbake på vinnersporet igjen. Da var det duket for seriekamp borte mot Heracles.


Ny rolle gir Midtsjø landslagsløft

Fredrik Midtsjø blomstrer i en ny rolle for AZ Alkmaar. Det har vekket landslagssjef Lars Lagerbäcks interesse for nordtrønderen.

 

Assist

Både Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte som vanlig fra start, og førstnevnte bidro med assist da AZ gikk opp i ledelsen 1-0 i det 25. minuttet. Svensson sto for den målgivende pasningen da Guus Til banket ballen i mål. AZ kunne riktignok fått en tung start, men et elendig straffespark førte til at Heracles ikke gikk opp i ledelsen etter elleve minutter.

Da halvtimen var passert sørget Oussama Idrissi for at AZ ledet 2-0, som også ble pauseresultatet.

AZ var det klart beste laget, og etter timen spilt sørget Alireza Jahanbakhsh for at AZ ledet 3-0. Også her var det Svensson som var nest sist på ballen.

Heracles klarte ikke å produsere et eneste skudd på mål, noe som førte til at AZ vant kontrollert 3-0. Både Svensson og Midtsjø spilte hele kampen for AZ.

25 år gamle Svensson var fornøyd med egen innsats.

– Personlig er det gøy å være mye involvert offensivt, og høyresiden vår skaper masse og er blitt et litt fryktet våpen i ligaen. Men nå er jeg suspendert til neste seriekamp, så jeg ser fram til cupfinale neste søndag, sa Svensson til Nettavisen.

Alkmaar med 65 poeng er plassert på en soleklar 3.-plass på tabellen med hele 11 poeng ned til Feyenoord på 4.-plass, som riktignok har én kamp mindre spilt.

– Det ble en meget sterk bortekamp av oss. Vi sliter litt det første kvarteret, men etter det er det egentlig bare ett lag på banen. Vi har et system med masse frihet og bevegelse så de finner ikke ut av oss, sa Svensson.


 

Cupfinale neste søndag

Allerede onsdag venter neste seriekamp. Da tar tredjeplasserte AZ imot sjuendeplasserte Vitesse. Den kampen får ikke Svensson spille. Verdalingen pådro sitt femte gule kort i kampen mot Heracles og må dermed sone karantene mot Vitesse.

Men en mye viktigere kamp venter neste søndag. Da spiller AZ Alkmaar cupfinale mot Feyenoord i Rotterdam, og da er nok Svensson tilbake i startoppstillingen.


Midtsjø trives i sin nye rolle

Nytt land, ny klubb og ny rolle. Fredrik Midtsjø er overrasket over at det første halvåret i AZ Alkmaar har gått så bra.