Svensk økokrim beslagla PC-en til Östersund-topp

Det hersker full forvirring i Östersund. Ifølge lokalavisen har svensk økokrim slått til og beslaglagt datamaskinen til fotballtoppen Daniel Kindberg.

Östersund-leder Daniel Kindberg.  Foto: Marius Langfjord

Sport

Kindberg jobber i Östersundshem (kommunalt eid eiendomsselskap), og det var der Ekobrottsmyndigheten slo til.

– Det er ubehagelig. Vi vet ikke hva som har skjedd mer enn at politiet kom hit og tok hans PC, sier styreleder i Östersundshem Tord Andnor til Östersundsposten.

Politi gikk rett inn på Kindbergs arbeidsrom, forteller Andnor til lokalavisen.

Ifølge ÖP så er en mann i Västernorrland, som har hatt økonomiske koblinger til Kindberg, blitt pågrepet for grovt bedrageri og regnskapsjuks.

– Han har gjennom sine firmaer sendt uriktige fakturaer til et entreprenørselskap og på den måten lurt til seg penger, sier Niklas Jeppson ved Ekobrottsmyndigheten i Umeå.

Det er ifølge lokalavisen uklart om de to hendelsene henger sammen.

Östersund FK har de siste årene gått som en rakett gjennom det svenske ligasystemet. I vinter har de spilt europaligafotball.


Trønder-Avisa møtte blant andre Kindberg i 2017. Les reportasjen her:

Östersund har gått fra nivå fire til Allsvenskan og Europaligaen på seks år. Allerede neste år skal klubben ta seriegull og få plass i Mesterligaen.

Eventyret Österunds Fotbollsklubb er en makeløs fortelling om ambisjoner, vilje og identitet. Vi har møtt to av mennene som har gjort det hele mulig.