Nicki Bille Nielsen dømt til ubetinget fengsel for vold

Tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen er dømt til én måneds ubetinget fengsel for vold etter en episode i Monaco.

Nicki Bille Nielsen, her fra den velkjente trøyerivinga fra kampen mellom Rosenborg og Sandnes Ulf i 2013.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Sport

30-åringen, som spilte i Rosenborg fra 2013 til 2014, ble i tillegg dømt til å betale en bot på 5.500 danske kroner, samt en erstatning til offeret på 22.000 danske kroner.

Ifølge det monegaskiske medie Monaco-Martin skal Nicki Bille har slått en kvinne som angivelig forsøkte å stoppe ham da han tok kvelertak på en dansk venninne foran en bar i fyrstedømmet.

Tidligere samme kveld ble han tilbakeholdt av politiet i Monaco for å være i besittelse av kokain, skriver danske TV 2 sport.

I retten forklarte Bille at han var overstadig beruset.

– Jeg kan ikke forestille meg at jeg har oppført meg sånn, men jeg setter ikke spørsmålstegn ved offerets uttalelser. Jeg er parat til å kompensere henne, fortalte den danske spissen.

Det er langt fra første gang 30-åringen havner i politiets søkelys.

I april 2015 ble han i Danmark dømt til 60 dagers betinget fengsel samt 80 timers samfunnstjeneste for å ha motsatt seg arrestasjon, og bitt en politibetjent i armen.

I mars 2009 fikk han en annen dom for vold. Den gang ble han dømt til 40 dagers betinget fengsel. Dommen ble gjort betinget av 50 timers samfunnstjeneste. Straffen fikk han for å ha utdelt et knyttneveslag.

Nicki Bille spiller i den greske kubben Panionios. Han kom til klubben i januar etter et opphold i Lech Poznan.


Åpenhjertig Eggen: – Man må i grunnen forberede seg på at man dør selv, det kan skje fort

Nils Arne Eggen (76) havner snart på sokkel. Før det venter fotball-VM og USA-tur. Han klager ikke tross helseplager. – Ingen rettighet å være frisk, sier han.

 

Egge-guttas soleklare beskjed til SFK: – Vi kommer for å ta dere!

Steinkjer sendte brev på Egges storscorer Benjamin Vådahl. Da våknet den oransje bjørnen – og signerte Vådahl på livstidskontrakt.

 

Comebackmannen Toresen banens beste da Verdal slo serielederen på overtid

Trond Viggo Toresen med et sjokk-comeback da Verdal slo Rosenborg-2 lørdag.

 

Tilskuer ført bort i ambulanse etter å ha blitt meiet ned av ball på Guldbergaunet

Dramatiske scener på tribunen i kampen mellom Steinkjer og Gjøvik-Lyn.