Ny langrennssjef: – Flere dopingsaker skal vi absolutt ikke ha

Langrennssjef Espen Bjervig (45) vil videreføre det gode arbeidet som har gjort Norge til verdens beste skinasjon. Særlig én ting er han opptatt av å unngå.

  Foto: Scanpix

Sport

– Jeg vil hindre at vi får flere negative saker, dopingsaker. Det vil vi absolutt ikke ha. Vi tåler å bli utfordret på andre ting, som landslagsmodellen. Men dopingsaker kan vi ikke ha, sier Bjervig til NTB.

Tirsdag ettermiddag ble han formelt ansatt som langrennssjef i Norges Skiforbund. 45-åringen går over fra å være administrativ leder samme sted, likestilt med landslagssjef Vidar Løfshus, som han nå blir sjef for.

– Hverdagen i seg selv blir ikke så annerledes. Men nå sitter jeg jo med det øverste ansvaret for nasjonalidretten vår. Det er et ærefullt oppdrag, sier Bjervig.

Venter utfordringer

Den tidligere verdenscupløperen forteller at han er minst bekymret for det sportslige, selv om han vet at det alltid ligger et press om at Norge skal ta medaljer i mesterskap.

– Som alle andre idretter har vi en utfordring med rekruttering. Vi har også utfordringer med tilgang på snø og å gjøre sporten mer tilgjengelig, for eksempel i Tyskland.

– Det kommer sikkert nye utfordringer også. Vi har en landslagsmodell som er fantastisk bra, men vi ser at verden utvikler seg. Da vi må vi tilpasse oss og tilrettelegge etter samfunnsutviklingen. Og vi kommer til å bli utfordret av andre utøvere framover, det er det ingen tvil om, sier Bjervig.

Rekruttering viktig

Han understreker at det gjøres mye bra arbeid i norsk langrenn i dag, og han nevner også noen ting han mener blir særlig viktige i framtiden:

– Rekruttering, at idretten er tilgjengelig, og vi har kompetanseflyt fra våre veldig dyktige utøvere til dem som kommer opp. Det blir min jobb å sy sammen dette nå.

Hans nye stilling har vært ubesatt siden Åge Skinstad forlot Skiforbundet i mars 2015. Mange sterke kandidater meldte seg da posisjonen igjen skulle fylles.

– Det har vært en lang og grundig ansettelsesprosess med gode søkere. I finaleheatet hadde vi fire sterke kandidater representert med begge kjønn. En samlet langrennskomité er enig om at Espen Bjervig er den beste til å lede norsk langrenn videre, sier leder av langrennskomiteen i Skiforbundet, Torbjørn Skogstad.

Bjervig var selv aktiv langrennsløper på 1990- og 2000-tallet. Han vant blant annet et verdenscuprenn i Estland i 1999.