Tor Arne Hetland ferdig i Skiforbundet

Tor Arne Hetland slutter i Norges Skiforbund. Det kommer fram i en pressemelding torsdag.

Trenerne Vidar Løfshus til venstre og Tor-Arne Hetland etter at Norge har blitt beste nasjon i Tour de Ski sist sesong.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sport

Han og landslagssjef Vidar Løfshus har kommet til enighet om å avslutte samarbeidet i NSF.

– Jeg har hatt tre veldig fine og utviklende år som herretrener for allroundlaget i Norges Skiforbund langrenn, med gode resultater i både verdenscup, Tour de Ski, VM og OL, sier Tor Arne Hetland.

Uttrykte misnøye

– Stafettgullene i VM 2017, OL 2018 og trippelen på 30 km skiathlon i Pyeongchang er de absolutt største høydepunktene. Nå ønsker utøverne andre impulser og en annen retning i treningsarbeidet enn den jeg står for.

Flere landslagsløpere uttrykte misnøye med Hetlands lederstil etter sist sesong.

Tydelige spor

– Tor Arne har vært trener hos oss i tre år. Han setter tydelige spor gjennom gode resultater og et glødende engasjement, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

– Med sin fagkunnskap og struktur i trenergjerningen bidro han i aller største grad til de historiske resultatene i OL i Pyeongchang. Etter sesongen fant vi imidlertid at vi gjør noen endringer som førte til at Tor Arne ikke lengre ble en del av trenerteamet. Vi er nå enige om en sluttavtale som gjør at Tor Arne ikke lenger er bundet til oppgaver i Norges Skiforbund. Med sine kvalifikasjoner blir Tor Arne helt sikkert en ressurs for Ski-Norge også i framtiden.