Nå er kretslaget på plass

Nord-Trøndelag skikrets og Langrennskomiteen har tatt ut ni utøvere til seniorkretslaget for langrennssesongen 2018/19.

Sigrid Flatås Aune fra Steinkjer Skiklubb blir en del av kretslaget i langrenn.   Foto: Petter Berg Macedo

Sport

Den siste tiden har Trønder-Avisa skrevet flere artikler om at kretslaget til Nord-Trøndelag Skikrets  ikke har vært på plass. Dette har skapt stor frustrasjon blant utøverne, men tirsdag formiddag kunne Nord-Trøndelag skikrets endelig offentliggjøre kretslaget for neste sesong.

– Vi er meget fornøyd med å ha laget på plass nå, sier Ketil Fiskvik.


Nytreneren takket nei – måtte starte på nytt

Nord-Trøndelag skikrets var nære ved å offentliggjøre neste års kretslag, men da nytreneren fikk tilbud om utdanning måtte kretsen starte prosessen på nytt.


Ni utøvere

Det er LK-medlem Ketil Fiskvik som har hatt hovedansvaret for prosessen rundt seniorkretslaget, og nå er ni utøvere tatt ut. Seks herrer og tre damer utgjør laget. For et par uker siden uttalte Fiskvik at antall utøvere skulle være 13, men det blir kun ni på laget.

– Det skyldes litt at det er noen som trapper litt ned, noen har takket ja til andre lag og noen har vært på kretslaget i såpass mange år at de ønsket å prøve noe nytt. Vi føler vi har fått til et meget spennende og bra kretslag - og det mener utøverne også selv, sier Fiskvik.

Øksnes ny trener

Den nye treneren for laget er Magne Øksnes. 28-åringen fra Steinkjer har tidligere vært trener i Byåsen og har utdanningen innen idrett. Det siste halvåret har han jobbet på Steinkjer videregående skole.  Øksnes er også engasjert inne Steinkjer skiklubb, som klubbtrener. Selv har Magne Øksnes vært aktiv skiløper, også som senior.

– Vi er veldig fornøyd med treneren, sier Fiskvik.

Flere utskiftninger

På utøversiden er det et par utskiftninger fra fjorårets lag. Thomas Albertsen Dahlen, Johan Hundseth, Magnus Sivertsen, Sindre Finne og Anniken Jørgensen er ikke en del av neste års lag, mens Torstein Buan Røvik (Varden), Magnus Gjemse (Varden), Anton Elvseth (Lierne) og Sigrid Flatås Aune (Steinkjer Skiklubb) er ny på laget.

De øvrige på neste års kretslag er Espen Sundsvik (Frol), Gaute Iversen (Varden), Thomas Hjalmar Westgård (Steinkjer), Astrid Stav (Varden) og Julie Victoria Berg (Leksvik).

Første samling for kretslaget blir 15.-18. juli i Steinkjer. I august skal kretslaget ha felles samling med Team Veidekke Midt-Norge. Denne samlingen er på Skallstuggu 20.-24. august og er en samling som vil være åpen for alle seniorløpere i Nord-Trøndelag.