Stor dramatikk da Vilde og Norge tok seg til VM-semifinale

Norges juniorlandslag i håndball for kvinner lå lenge under, men tok seg til VM-semifinale med 27-26 over Frankrike etter ekstraomganger.

Vilde Rønningen (i midten i bakerste rekke) og de norske jentene er klar for semifinale i junior-VM  Foto: Privat

Sport

Ragnhild Valle Dahl hadde misset med fire av fem avslutninger, men hun scoret Norges vinnermål da hun prøvde seg igjen sekunder før slutt i forlengningen.

Ane Hovland utlignet til 24-24 rett før slutt i ordinær tid, og keeper Guro Nestaker reddet deretter Frankrikes forsøk på å avgjøre i siste sekund.

– Dette var virkelig en lagseier. Vi hadde fokus på samhold før kampstart, og på at alle skulle bidra. Vi har slitt i forsvar i halvannen uke, men den arbeidsinnsatsen som ble nedlagt i kvartfinalen var helt ekstrem, sa Vigdis Holmeset i trenerteamet til handball.no.


Vetle fikk klar beskjed om å lære seg tysk

De første dagene i Tyskland har gått meget bra for Vetle Rønningen. Nå venter mesterskap med flagget på brystet.

 

Fornøyd med forsvaret

Frankrike ledet med to mål ved pause. 12 minutter før slutt var den franske ledelsen oppe i fire mål, men Norge ga aldri opp og kjempet seg inn i kampen.

– Vi er ekstremt fornøyd med hele laget, men aller mest med at vi fikk til forsvaret, sa Holmeset.

Gode målvakter for begge lag i ekstraomgangene gjorde at kampen var svært jevn hele veien, og lagene vekslet på å lede inntil Norge var foran til sist.


Klar for Eliteserieklubb

Vilde Rønningen har skrevet under en toårskontrakt med Molde Håndballklubb.

 

Semifinale fredag

Henny Ella Reistad var norsk toppscorer med sju mål, men trengte hele 17 avslutninger. Mariann Gabrielsen scoret på alle sine fire avslutninger, mens de to andre firemålsscorerne Guro Nestaker og Line Ellertsen trengte 10 skudd hver.

Norge og Vilde Rønningen fra Skogn møter Russland i semifinalen fredag. I den andre semifinalen spiller vertsnasjonen Ungarn mot Sør-Korea.


Vilde og Vetle Rønningen fra Skogn er klar for nye klubber i både inn- og utlandet.

Søsken med håndballsuksess

Selv om det blir litt vemodig å ikke kunne se alle kampene fra tribunen, gleder far Jon Rønningen seg til å følge med barna Vilde og Vetle i deres nye klubber i Molde og Tyskland.