Kåre Ingebrigtsen er ferdig som trener i Rosenborg

– Spillerne er overrasket over avgjørelsen. Kåre er lett å like, men nå måtte det bli slik, sier styrelder Koteng.
Sport

Kåre Ingebrigtsen er ferdig som trener i Rosenborg.  – Vi vil løfte Rosenborg til neste trinn, og da havnet vi på at Kåre måtte gå, sier styreleder Ivar Koteng.

Også assistent Erik Hoftun er ferdig. Akademidirektør Rini Coolen overtar inntil videre som hovedtrener, med Trond Henriksen som assistent.

– Spillerne er loverrasket over avgjørelsen. Kåre er lett å like og spillerne har ikke vært en pådriver for dette, sier Koteng.

Coolen ny trener

På pressekonferansen ble det opplyst at styret ikke har jobbet med Ingebrigtsens arvtager, men har sett internt og har fått engasjert Rini Coolen som hovedtrener og Trond Henriksen som hjelpetrener som en kortsiktig løsning.

– Detter skjer etter lang tids vurdering. Kåre og Erik Hoftun må tre tilbake selv om resultatene har vært god, ja faktisk nesten på nivå med Nils Arne-epoken i klubben. Men utviklingen har vært for dårlig og vi tror dette er en helt riktig beslutning for å få løftet klubben opp på neste trinn. Vi har nå god steam, god økonomi og gode resultater. Vi tror valget vi har gjort i dag vil være et klokt valg for framtiden, sa styrelederen.

Han er også er tydelig på at det ikke har vært noen personkonflikt i Rosenborg.

– Det er ingen personkonflikt, men summen av det vi tror må til som ligger bak denne avgjørelsen.

Ingebrigtsen ble ansatt som hovedtrener i klubben i 2014. Under Ingebrigtsens ledelse er Rosenborg blitt seriemester tre ganger på rad. Laget har også to NM-titler siden han etterfulgte Per Joar Hansen for fire år siden.

Koteng ville ikke svare på hva Ingebrigtsen hadde gjort galt siden han mister jobben.

– Vi er ute etter hva som kan gjøres bedre, og vi tror vi har tatt ut potensialet til Kåre. En trener må ha minst tre nivåer: Fagmann, leder og pedagog, og på alle de feltene ønsker vi å bli bedre, sa Koteng, som fortalte at Ingebrigtsen ble overrasket da han fikk beskjeden i halv fire-tiden torsdag.

– Selv om lag ofte får kortsiktig energi av å skifte trener, er vi opptatt av den langsiktige effekten. Vi tar en risiko, og det er ikke sikkert at resultatene blir bedre i høst eller neste år, men vi tror det vil bygge en bedre grunnmur slik at vi over tid tjener på det sportslig.

– En krevende jobb

Koteng presiserer at det å være hovedtrener i RBK er en krevende jobb som hele tiden vil bli stilt ovenfor skyhøye forventinger. Det er en situasjon den foreløpige nye treneren er fullstendig klar over.

– Da jeg kom til klubben som akademi-direkør for et halvt år siden ble jeg fort klar over at dette var en klubb som ville være med på leken i Europa – og samtidig etablere seg i det gode selskap. Da er det viktig at klubben har enda høyere ambisjoner enn den hjemlige Tippeligaen, sier den nye hovedtreneren Rini Coolen.

Under Ingebrigtsens ledelse er Rosenborg blitt seriemester tre ganger på rad. Laget har også to NM-titler siden han etterfulgte Per Joar Hansen for nesten akkurat fire år siden.

21. juli 2014 ble han i første omgang ansatt på prøve for fire måneder etter at Hansen fikk sparken. Under Ingebrigtsens ledelse gjorde laget det bra, og han fikk fast ansettelse. Han var to dager fra å runde fire år i jobben.

Laget møter Celtic i 2. kvalifiseringsrunde i mesterligaen neste uke, med returkamp på hjemmebane uken etter. I eliteserien er det pause til 4. august.