– Mitt beste resultat

Paul Sirum var best forberedt av frolingene, fikk noen bommer, men nådde en ny topp som orienterer under starten av NM-uka.

SUKSESS: Paul Sirum var tredje best av alle under innledningen av NM-uka i orientering.  Foto: Erik Borg

Sport

Sirum tok bronsen på den første konkurransen i Vegårshei. På den første halvdelen av konkurransen ble det noe feil, men på den siste halvdelen sprang levangsbyggen nesten likt med verdens beste skogsorientererer, Olav Lundanes fra Halden.

– Jeg har aldri vært i bedre fysisk form enn jeg er akkurat nå, sier Sirum.

Framgangsåret

Tidligere i sommer ble det to sølv og gull på student-VM. På EM i mai var Frol-utøveren langt framme på mellomdistansen.

– Men jeg føler at dette er min største prestasjon hittil. At jeg i tillegg klarer en medalje med en del bom til å begynne med og så klarer å skjerpe meg og løpe nesten like fort som Olav Lundanes, gjør meg veldig fornøyd. Tredjeplassen på langdistansen viser at jeg er sterk, og det er godt å lykkes når du virkelig vil gjøre det.


Paul Sirum tok NM-bronse

Men Frol-løperen kunne ikke gjøre noe med O-veteranen Olav Lundanes som gikk til topps på langdistansen under NM i Vegårshei torsdag;

 

Lundanes var seks minutter raskere på den første halvdelen da Sirum ikke hadde superflyten. På den siste halvdelen var den åtte-dobbelte verdensmesteren bare ett minutt kjappere.

– Etter at jeg tapte tre minutter på strekket fra sjette til sjuende post, klarte jeg virkelig å skjerpe meg. De siste 15 postene gikk nærmest feilfritt.

Ekstra forberedt

24-åringen hadde forberedt seg spesielt mot NM-uka og det viktigste i høst ved siden av verdenscuprunden i Aremark for to uker siden. Mens de fleste deltakerne kom ned til Sørlandet på onsdag, var Sirum og faren på plass på tirsdagen.

– Jeg rakk et par økter i NM-lignende terreng. Det var nyttig å se hvordan terrenget er, før det virkelig gjaldt, sier han.

Medaljen torsdag var hans andre NM-medalje som senior. I fjor kom den første da det ble bronse på mellomdistansen, men langdistansen settes høyere.

Stian Sundsvik tok en god 12. plass uten å være fornøyd.

– Jeg slet med å gjøre det rette i terrenget og fikk også en bom da jeg sprang mot feil post, sier frolingen.

Løp opp skader

Eirin Svanø-Hafstad og Yngve Skogstad var begge ventet høyt oppe, men ingen av dem kom til start.

– Begge løp opp kneskader på en joggetur onsdag kveld, forteller trener Fritjof Sandstad.

Det er håp om at de kan være med igjen på mellomdistanse-kvalifiseringen fredag.

Tre disipliner

Fra starten med langdistansen torsdag fortsetter NM-uka med mellom-kvalifisering for senior fredag. Lørdag er finalen for såvel junior som senior på mellom. Stafetten avslutter konkurransene i Aust-Agder søndag.

Totalt stiller 450 juniorer og seniorer på NM-uka.

Resultater:

D 17-18 E, 6 040 m: 1) Ragne Wiklund, Nydalens SK, 51.52, 17) Sigrid Vehus Skjerve, Verdal OK, 1.02.41, 20) Sofia Haglund, Stjørdals-Blink Orientering, 1.06.07.

D 19-20 E, 6 840 m: 1) Victoria Hæstad Bjørnstad, Fossum IF, 1.00.52, 18) Ane Nielsen Solberg, Stjørdals-Blink Orientering, 1.17.49.

H 17-18 E, 8 740 m: 1) Sander Arntzen, Asker Skiklubb, 59.29, 17) Fredrik Vehus Skjerve, Verdal OK, 1.10.25.

H 21 E, 13 430 m: 1) Olav Lundanes, Halden SK, 1.20.37, 3) Paul Sirum, Frol IL, 1.27.47, 12) Stian Sundsvik, Frol IL, 1.32.55, 15) Isak Bergset, Frol IL, 1.34.09, 16) Carl Petter Lyngen, Frol IL, 1.34.12.