Landslagspausen kommer beleilig for RBK

Med en skadeliste lang som et vondt år, ser Rosenborg-trener Rini Coolen fram til landslagspausen. Søndag spilte et reservepreget RBK 1-1 mot Sandefjord.

Rini Coolen og RBK tar landslagspause.   Foto: NTB scanpix

Sport

Rosenborg-treneren hadde hele åtte spillere på skadelisten i søndagens eliteseriekamp mot Sandefjord (1-1).


Rosenborg gikk på smell i gullkampen

Tabelljumbo Sandefjord var på vei til å påføre serieleder Rosenborg et tap, men Alexander Søderlund reddet 1-1 fra straffemerket i Eliteserien søndag.

 

Verken Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Birger Meling, Anders Trondsen, Anders Konradsen, Nicklas Bendtner, Pål André Helland eller Issam Jebali kunne spille. I tillegg sto Mike Jensen over på grunn av karantene.

Nå er det landslagspause fram til 21. oktober, en pause som kommer beleilig for Coolen.

– Skadetrøbbelet vårt er borte i løpet av noen dager. Vi har en kort pause, og etter pausen er alle spillerne tilbake. Det styrker oss i kampen om å vinne serien. I tillegg ønsker vi å vinne cupen, sier Coolen til NTB.

– Vi skal bruke pausen til å klargjøre spillerne som har vært skadde. Etter pausen er alle spillerne tilbake, og det er positivt. Jeg ser fram til å få spillere tilbake.

Tross tap mot Molde (0-1) og uavgjort mot Sandefjord i de to siste kampene topper Rosenborg tabellen med 53 poeng når fem kamper gjenstår. Trønderne har igjen Lillestrøm (b) før seriefinalen mot serietoer Brann (49 poeng) i Bergen. Deretter følger Odd (h), Start (b) og Bodø/Glimt (h).

Eggen gjentar RBK-kritikk

Nils Arne Eggen tror gullkampen i Eliteserien vil leve lenge i høst. Han mener fortsatt at RBK mangler mye løpskraft og synes Leipzig «så overkommelig ut».