Daglig kontroll av Northug som skal opp i høyden

Petter Northug jr. reiser til Italia for årets første høydeopphold.

I høyde: Høydeopphold i Italia er neste for Petter Northug jr.   Foto: Eirik Evensen

Sport

Årets opphold i Livigno og senere Val Senales kan ikke sammenlignes med tidligere høydeopphold for Northug. Det skal sprinttrenere Arild Monsen sørge for. Han skal overvåke treningen som en hauk, og sier i et intervju med NRK at Northug må «tjuvtrene» om han skal gå over det som er planlagt.

– Hvis Petter skal gjøre hard feiltrening denne gangen her, så må han snike seg ut og gjøre det når jeg sover. Han var den første og ivrigste til å ha en fornuftig og rolig plan da vi planla dette. Han skal gjøre sitt roligste høydeopphold, sier han til NRK.


NRK: Northug ikke forhåndsuttatt til verdenscupåpningen

Langrennsledelsen i Norges Skiforbund har forhåndsuttatt ni løpere til verdenscupåpningen i finske Ruka, ifølge NRK. På den listen står ikke Petter Northug.

 

Ikke samme feil

De to foregående sesongene har i stor grad blitt ødelagt av hard trening, i nettopp høyden.

– Vi skal være veldig nøye. Han skal i hvert fall ikke gå utover de planene jeg og gutta har lagt og som alle kjører. Når det gjelder belastning og intensitet så kjører alle samme opplegget. Vi har en dag-til-dag-plan og kontroll som ikke skal fravikes, sier Monsen.

Northug og resten av landslaget reiser 12. oktober, og skal tilbringe litt over to uker der.


 

Nytt opphold i desember

I tillegg til oppholdene i Livigno og Val Senales, er planen ytterligere to opphold i høyden. Det første i Davos i desember, og det siste i Seiser Alm. Dette blir før årets VM i Seefeld. Om Northug er med her avhenger nok i stor grad av hvordan han gjør det gjennom sesongen, og om han er kvalifisert til sprintlaget. På landslagstreffet i Molde for to uker siden var det en usikker Northug som møtte pressen.

– Jeg håper kanskje å kjempe om sprint, sa han da, og avskrev seg nærmest til stafetten.


Defensiv Northug: – Det blir vanskelig å gå seg inn på et stafettlag

Petter Northug jr. mener Johannes Høsflot Klæbo er bankers på ankeretappen i stafettlaget, og sliter med å finne plass til seg selv.