Hovland håper på jubileum

I 16 måneder har Even Hovland stått stille på 24 landskamper. Lørdag kan han igjen få sjansen med flagget på brystet og kvittere ut gullklokka.

Even Hovland (til v.) har vært langt bak i køen en stund, men lørdag kan han gjøre landslagscomeback og få gullklokka. Kanskje i spann med Vegard Forren (nummer to fra høyre), som har vært borte enda lenger.   Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Sport

– Det er jo en milepæl i karrieren hvis jeg får min 25. kamp, men vi får vente og se hvordan Lars (Lagerbäck) og resten av trenerteamet velger at vi skal starte lørdag, sier 29-åringen til NTB.

Kristoffer Ajers og Tore Reginiussens skader og Håvard Nordtveits utelukkelse gjør at landslagssjefen tvinges til å bruke en for ham helt ny stopperduo i kampen mot Slovenia. Sigurd Rosted har vært først i køen bak de nevnte, men rutine og relasjoner kan føre til at Hovland og Vegard Forren foretrekkes. De var Norges mest brukte stopperduo under Per-Mathias Høgmo.

– Vi har spilt mange kamper sammen, både i Molde og på landslaget. Vi har vært med på både opp- og nedturer og har litt bagasje med oss som kan være positivt, men Sigurd har vært med lenge nå og har vel ventet på denne muligheten han og, så vi får se hva de bestemmer seg for, sier Hovland.

Han sier at det har vært drillet ulike konstellasjoner under trening.

– De var godt samspilte de som har spilt i forsvaret den siste tiden, så vi må brette opp ermene. Uansett hvem som måtte få muligheten, handler det om å stenge igjen og vinne kampen.

Forståelig fravær

Hovland og Forren debuterte begge under vinterturen til Thailand i 2012, der de fikk sin eneste omgang sammen under Egil «Drillo» Olsen. Under Høgmo dannet de stopperpar hele 11 ganger, deriblant i hans siste kamp som sjef.

Forren spilte ikke førstelagsfotball den første tiden etter at Lars Lagerbäck ble ansatt og er i svenskens tropp for første gang nå. Hovland startet to av Lagerbäcks tre første kamper som Norge-sjef, men så ble det stille.

– Det var forståelig. Jeg var ferdig i Nürnberg i fjor sommer. Jeg havnet i Sogndal og hadde en dårlig høst både personlig og for lagets del da vi rykket ned, sier han.

– Så fikk jeg muligheten til å reise til Trondheim og Rosenborg. Da måtte jeg bare hive meg rundt og ta den. Nå har jeg fått muligheten til å være med her, og jeg har tenkt å gripe den.

Gulrot

Hovland ønsker ikke å være bare en nødløsning under denne samlingen.

– Selvfølgelig vil det være kjekt om jeg får den 25. kampen, men jeg har lyst til å være med enda lenger, og så lenge som mulig. Jeg håper å prestere godt nok til å bli med i diskusjonen om å få bli med også når de andre er tilbake, sier han til NTB.

– Det er vanskelig med mange gode spillere å konkurrere med, men jeg tar dette som en gulrot og fortsetter å jobbe.