Northug har rykket inn på førsteplass på boklista

Petter Northugs selvbiografi, «Min historie», blir revet ned fra butikkhyllene. Nå har boka spurtet rett inn på førsteplassen på Boklista, og topper dermed salgsstatistikken.

  Foto: NTB scanpix / Pilar

Sport

Torsdag forrige uke ble selvbiografien «Min historie» om Petter Northug lansert. Boka har vært tilgjengelig i kun åtte dager, men har nå gått rett til topps på boklista. På andreplass finner man boka «Bare en natt til» av Anniken E. Jørgensen.

Northug og Iversen reiser hjem fra høydesamling

Totalt fire landslagsløpere har reist hjem fra Val Senales litt tidligere enn planlagt.

 

Flere lokale «godbiter» i Northugs nye bok:

Historien om da Northug løy til landslagsledelsen for å spille fotballkamp i Vuku

Møtet med snåsamannen, fotballkamp på Vuku og dagen som forandret alt. Her er noen utvalgte historier fortalt av Northug i hans nye biografi.


Boklista er utarbeidet av Bokhandlerforeningen, og viser salgsstatistikk hentet fra ti ulike bokhandlere.

Bokprosjektet ble terapi for Northug

I sin nye bok forteller Petter Northug jr. åpenhjertig om store oppturer, dype nedturer og alt som ligger bak. Det føles både skummelt og godt for skikongen.


Åpenhjertig

I boka forteller Petter Northug jr. åpenhjertig om store oppturer, dype nedturer og alt som ligger bak. Boka er skrevet av Jonas Forsang, som gir leseren alt fra oppveksten på folkefattige Framverran i Mosvik, gjennom nesten utallige gode og dårlige skirenn, via damehistorier til fortellinger om overtrening, kameratskap og tilværelsen som en litt «ensom ulv».

Forlaget fjerner avsnittet om Aylar i Northug-boka

Aylar Lie forlangte at Pilar kuttet avsnittene som omhandlet henne i den nye Northug-biografien.


«Da sto han ofte der og bare ga oss blikket. Sånn for å minne oss på at det var alvor»

I boka kan du også lese om Henning Skilags hovedtrener, Audun Kolstad, som levde tett på Petter Northug jr. i tre år og var en sterk bidragsyter til mosbyggens suksess. Kolstad, som nå er pensjonist, har jobbet for Olympiatoppen Midt-Norge i en årrekke.

 «Audun Kolstad jobba på Olympiatoppen og var treneren min. Han hadde tydelige tanker om hvordan jeg skulle trene. Og så var han såpass autoritær at jeg fikk ståltroa på ham. Jeg trengte det. I tillegg var han mer engasjert enn noen trener jeg har vært borti før eller siden. Når han sekunderte meg i renn, var han så gira at han nærmest slo meg når jeg passerte», forteller Northug i sin nye bok.

Northug om suksesstrener Kolstad i ny bok:

«Da sto han ofte der og bare ga oss blikket. Sånn for å minne oss på at det var alvor»

Audun Kolstad humrer når han hører Petter Northug jr. sin beskrivelse av ham i sin nye bok.