Rosenborg fosser mot nok et seriegull men har de svakeste tilskuertallene på tre år

Lave tilskuertall på Lerkendal.

Mike Jensen har nettopp satt inn 2-0 mot Odd. Rosenborg vant 3–1 og er på god vei mot ett nytt seriemesterskap.  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sport

De tre siste hjemmekampene har det vært under 14.000 tilskuere på Lerkendal, noe det ikke har vært siden 2. august 2015.


Trolig fullt hus når Rosenborg gjester Vålerenga

Vålerengas rekord på den nye hjemmebanen er 17.011 tilskuere.

 

- Ikke underholdende nok

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng sier til VG at noe av forklaringen kan være at det er et voldsomt tilbud om fotball i Trondheim, og at de er med i tre turneringer.

– Og i år spiller også Ranheim i Eliteserien. Det har også vært litt kaldt. Og vi har kanskje ikke spilt underholdende fotball. Det tror vi betyr litt. Men jeg klarer ikke å svare på om det er en trend eller bare en tilfeldighet, sier Koteng.


Coolen forblir sannsynligvis RBK-trener ut sesongen

Ifølge styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, er målet å få inn en ny trener før 1. desember. Det betyr at Rini Coolen trolig blir sittende som RBK-trener resten av sesongen.

 

Er nok bortskjemte

Talsmann i Kjernen (RBKs supporterklubb), Espen Viken, mener lavere underholdningsverdi er årsaken.

– Folk har ikke hatt noen god opplevelse når de har vært på Lerkendal. Vi er veldig bortskjemt, ikke bare med gode resultater, men med å vinne på en veldig artig måte. Det har vi ikke lyktes med denne sesongen, sier Viken.


Rosenborg sjanseløs i 0-3-tap i Salzburg

Europaligaen gir Rosenborg gode millioninntekter, men sportslig ble trønderne igjen ydmyket. Salzburg lekte seg til 3-0-seier i egen storstue torsdag.

 

Har snudd  trenden

Han tror helgens prestasjon mot Odd (3-1) vil gi trønderne en positiv effekt i årets tre siste hjemmekamper (Salzburg, Bodø/Glimt og Celtic).

– Nå har laget snudd den kjipe trenden vi var inne i, og begynt å spille med underholdende fotball. Folk går hjem med en god følelse i magen. Da kommer det mange flere neste gang, sier han.


Eggen gjentar RBK-kritikk

Nils Arne Eggen tror gullkampen i Eliteserien vil leve lenge i høst. Han mener fortsatt at RBK mangler mye løpskraft og synes Leipzig «så overkommelig ut».

 

(©NTB)