Northug møter tidligere OL-mester på Gålå

Petter Northug møter tøff motstand under norgescuprennene på Gålå kommende helg. Også tidligere OL-mester Dario Cologna har meldt seg på.
Sport

Sveitseren står dermed over verdenscupåpningen i finske Ruka, og skal etter planen gå 15 kilometer fri teknikk fredag og 15 kilometer klassisk søndag, skriver Nettavisen.


Northug har tre uker på seg – dette er planen

Den neste måneden blir en nøkkelmåned for Petter Northug jr. i jakten på å få kroppen på stell.


VM det store målet for Cologna

Det er VM som er det store målet for Cologna, og i et intervju med den sveitsiske TV-kanalen SRF sier han det ikke er verdenscupen som står øverst på prioriteringslista.

Northug på sin side stiller til start på fredagens distanserenn og lørdagens sprint under norgescupen på Gålå. Trønderen har vært langt unna gammel storhet og ble disket på Beitostølen. Lørdag gikk han ikke engang videre fra sprintprologen. Han tror ikke det blir noe verdenscup på ham før jul.

– Sirkuset blir jo på Gålå. Det blir et helvetes sirkus. Der blir det et vanvittig trøkk. Medaljegrossistene er jo på Gålå. Vi bryr oss ikke om hva resten gjør i Kuusamo, sier Northug til Trønder-Avisa.

– Jeg tror det blir vanskelig med verdenscup, og for min del blir det å konkurrere på nivå to og trene. Det har respondert bra på trening den siste uka, men det har ikke blitt mye. Jeg må ta med meg disse konkurransene, og så får i se hvordan kroppen fungerer, sa Northug til pressen før Beitostølen-åpningen.


Kan trolig glemme verdenscup før jul

En topp-ti-plassering kunne føre til at Ole Jørgen Bruvoll får gå verdenscuprenn på nasjonal kvote om tre uker, men Lierne-gutten presterte under pari på søndagens fristilrenn.


Tre uker

Han gir seg selv tre uker før han bestemmer seg for retningen videre.

– Jeg har presentert plan C og D for dere, og som jeg håper skal bidra til at jeg kan gå fortere etter jul. Det skal mye til, men sjansen er der. Hvis jeg ikke går fort på ski fra midten av desember, da er det slutt. Da er kvalifiseringen over, og så får vi se om det blir noe mesterskap. Siste frist er å gå fort på ski i den skandinaviske cupen. Tre uker. Da vet jeg mer.


Northug gir seg selv tre uker på å finne formen

Petter Northug jr. røk ut i prologen under lørdagens sprint på Beitostølen. Nå reiser han hjem for å forberede seg til norgescuprenn på Gålå.