Johaug viste svenskene ryggen og vant igjen

Therese Johaug vant også sesongens andre distanserenn i verdenscupen i langrenn. På 10-kilometeren på Lillehammer slo hun Ebba Andersson med 9,2 sekunder.

Therese Johaug under 10 kilometer fri teknikk i verdenscupen på Lillehammer lørdag.  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sport

LILLEHAMMER: Johaug imponerte særlig i siste halvdel av løpet i fristil. Halvveis lå hun henholdsvis 1,9 og 2,2 sekunder foran svenskene Andersson og Charlotte Kalla, men hun økte differansen kraftig mot de neste mellomtidene.

Før løpet ble Kalla regnet som den største utfordreren til Johaug på 10-kilometeren, men det var overraskende nok en annen svenske som kom nærmest. I mål var Andersson 9,2 sekunder bak Johaug, mens Kalla endte 15,7 sekunder bak.

– Jeg fikk bruk for den mentale styrken i dag, for det var tøft uti løypa der. Det var utrolig godt å få en seier i skøyting også. Veldig, veldig moro, sa Johaug til NRK.

Spennende

Mens Johaug hadde startnummer 19 lørdag, gikk Kalla ut med et sent startnummer. Det ga henne fordelen av at hun hele veien kunne bli sekundert mot Johaugs tider. Og det var en svært spent Johaug som sto i målområdet og fulgte svenskens løp.

Først da Kalla tapte 5,7 sekunder til Johaug fra 7,2 til 8,3 kilometer ble det klart at det ville ende med norsk seier.

– Det var veldig nervepirrende. Jeg ventet ganske lenge i målområdet på at de andre skulle komme i mål. Vi må se opp for svenskene, sa Johaug.


Iversen kan ha skrevet navnet sitt på fire VM-distanser

Knallstarten i verdenscupen gir Emil Iversen ro til optimale VM-forberedelser. Nå er han høyaktuell for fire VM-øvelser: – Per nå er sjansene gode, sier hovedpersonen.

Iversen ofrer verdenscupdrømmen for å satse for fullt mot VM

Før helgens minitour i Lillehammer innrømmer Emil Iversen at det frister å jakte sammenlagtseieren i verdenscupen. Meråkerbyggen spår at fredagens sprintrenn blir et «bikkjeslagsmål».


Imponerte sjefen

Etter comebacket i verdenscupen har Johaug vunnet begge distanserennene. Forrige helg ble det seier på 10 kilometer klassisk i finske Ruka.

– Jeg er imponert over Therese. I dag hadde hun alle jagende bak seg, men hun holdt best til slutt. Et veldig godt gjennomført løp, sa landslagstrener Ole Morten Iversen til NRK.

Ingvild Flugstad Østberg ble slått med 34,8 sekunder og tok 4.-plassen på Lillehammer. Ragnhild Haga ble nummer seks og Heidi Weng nummer åtte.

– Jeg synes de tre gjorde veldig gode løp i dag. Og Tiril (Udnes Weng) på 23.-plass er kanskje den største overraskelse, mente Iversen.

PS: Kathrine Harsem fra Varden Meråker ble nummer 31.


Intervjuet

Ørsmå tilfeldigheter og medisin ble landslagstrener Eirik Myhr Nossums redning

Veien fram til drømmejobben handler egentlig om ørsmå tilfeldigheter – og en medisin som ble landslagstrener Eirik Myhr Nossums redning.