Iversen med knallsterk avslutning i snøværet – norsk trio til topps på Lillehammer

Didrik Tønseth var knallsterk på jaktstarten og tok seieren i minitouren i verdenscupen på Lillehammer.

Emil Iversen under mennenes 15 km klassisk jaktstart langrenn på Lillehammer søndag.  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sport

Tønseth og lagkamerat Sjur Røthe lå i tet stort sett hele løpet da minitouren skulle avgjøres med 15 kilometer klassisk jaktstart søndag.

Trønderen Didrik Tønseth var sterkest på tampen, og tok seieren rett foran Røthe.

– Det er fantastisk artig at det skal lykkes så bra. Sjur fikk seieren i går, da er det greit at jeg tar den i dag, smilte vinner Didrik Tønseth i intervjuet med NRK etter løpet.

Imponerende avslutning av Iversen

Et heftig snøfall sørget for svært krevende forhold. Emil Iversen hadde et godt utgangspunkt før jaktstarten, men slet med snøen og klarte aldri å blande seg inn i tetkampen. Han viste imidlertid stor styrke på tampen, og tok tredjeplassen foran et koppel med sterke løpere.

Iversen var likevel ikke helt fornøyd med plasseringen.

– At jeg blir nummer tre er bra, men jeg hadde muligheten til å kjempe for seier i dag. Så kommer snøen, og da fungerte ikke skiene. Sånn sett er jeg ikke fornøyd, sa Iversen til NRK etter løpet.

– Kroppen er monsterbra, men fra 3,5 kilometer ble det tungt, sa han videre.


 

Iversen kan ha skrevet navnet sitt på fire VM-distanser

Knallstarten i verdenscupen gir Emil Iversen ro til optimale VM-forberedelser. Nå er han høyaktuell for fire VM-øvelser: – Per nå er sjansene gode, sier hovedpersonen.


Verdenscupseier nummer to

Derfor fikk Tønseth og Røthe gå alene i front. De to lagkameratene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet, og på oppløpet var Tønseth sterkest i staking i et voldsomt snøvær. Dermed tok han karrierens annen verdenscupseier.

Rollene var byttet fra lørdagens 15 kilometer i fristil. Da var det Røthe som tok sin andre verdenscupseier foran Tønseth.

Før jaktstarten var det klart at Røthe og Tønseth kom til å gå sammen fra starten, mens Emil Iversen startet 11,5 sekunder bak og ville forsøke å ta igjen de to lagkameratene raskt.

Han gjorde også et ærlig forsøk. Ved mellomtiden på 2,2 kilometer var Iversen i front av den norske trioen. Men så ble det stopp for trønderen som har innledet sesongen så sterkt.

Etter 3,3 kilometer hadde Iversen havnet 11 sekunder bak tetduoen Tønseth/Røthe.

Etter 5 kilometer var avstanden økt til 35 sekunder.

Ytterligere 800 meter senere var Iversen tatt igjen av hovedfeltet og lå 54 sekunder bak teten.

Men han skulle slå tilbake og sikre 3.-plassen på jaktstarten til slutt.

Det ble 8.-plass for Simen Hegstad Krüger, mens Hans Christer Holund ble nummer 13 og Johannes Høsflot Klæbo nummer 14.