Team Innherred langrenn tar grep for å styrke rekrutteringen

Utvider klubbsamarbeidet og skal nå også satse på yngre utøvere.

Samarbeid på tvers av klubbene: Team Innherred langrenn håper at minst 15 langrennsklubber på Innherred blir med på den nye satsingen. Her fra KM-stafetten sist vinter.  Foto: Jonas A. Holberg

Sport

Frafallsstatistikken i langrenn har vært et tema over lengre tid i Nord-Trøndelag Skikrets. Nylig ble det lagt fram en rapport som Steinar Gran har ledet. I rapporten kom det blant annet fram at det må gjøres rekrutteringstiltak mot de yngste utøverne og tiltak for å redusere frafall fra aldersgruppene opp til junior.

Håper å få med minst 15 klubber

Flere i langrennsmiljøet har tatt rapporten på alvor, deriblant Team Innherred Langrenn som har et treningssamarbeid for juniorløpere. Prosjektet er inne i sin tredje og siste sesong, og er et samarbeid mellom Nord-Trøndelag Skikrets, Steinkjer videregående skole og klubbene Beitstad IL, Ogndal IL og Steinkjer Skiklubb.