Kaotisk RBK-dag: – Vi blir hengt ut så inni hampen

Rosenborg hevder at klubben har tilbudt FK Haugesund 1,1 millioner kroner for å få trener Eirik Horneland til RBK.

Eirik Horneland er i strid med FK Haugesund om dagen. Foto: NTB scanpix 

Sport

– Vi har avlyst pressekonferanse med Horneland. Bakgrunnen er at det ble hysterisk bråk med Haugesund torsdag, sier styreleder Ivar Koteng.

– Vi blir hengt ut så inni hampen. Så vi har behov for å forklare dette. Vi tilbød Haugesund 1,1 millioner kroner for å få ham frigitt for i praksis ni arbeidsdager. Så ble vi hengt ut som umoralske i avisene. Vi står for det vi har gjort i denne saken, fortsatte Koteng.

Styreleder i Rosenborg Ballklub Ivar Koteng, møtte pressen fredag for å snakke om konflikten mellom RBK og FK Haugesund om treneren Eirik Horneland. Foto: Ned Alley / NTB scanpix 

 

Han sier at Horneland har underskrevet en kontrakt og at han starter i jobben seneste 1. februar.

Det er full strid mellom Haugesund og Rosenborg om de to trenerne Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland.


Horneland slår tilbake mot FK Haugesund, RBK avlyser pressekonferanse

Det er full strid mellom Haugesund og Rosenborg om de to trenerne Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland. Horneland sier han ikke opptrer illojalt.

 

Duoen er klar for RBK, men ansettelsen har ført til mye sinne i Haugesund. RBK meldte fredag morgen at det skulle holdes en pressekonferanse 12.00 i klubblokalene samme dag, men denne informasjonen ble senere fjernet fra RBKs hjemmeside.

RBK bekreftet så overfor NTB at pressekonferansen var avlyst. En snau time senere kom beskjeden om at styreleder Ivar Koteng stilte til en pressevisning.

Uenig

Horneland og Rosenborg mener at den avtroppende Haugesund-treneren har en måneds oppsigelsestid i sin kontrakt. FKH mener derimot at de har terminert treårskontrakten som Horneland skrev under på i oktober.


Nordberg om den nye RBK-treneren: – En mann du ikke kødder med

Tom Erik Nordberg er spent på å se hva gamletreneren kan få til i Rosenborg.

 

Rogalandsklubben mener dermed at det er den forrige kontrakten som er gjeldende, og at Hornelands avtale løper fram til 30. november 2019. Den kontrakten skal ikke ha noen klausuler som gjør at RBK kan hente ham, med mindre han blir frikjøpt.

Riktig

– FK Haugesund og jeg ble tidligere i høst enige om endrede vilkår for min trenerstilling. De nye vilkårene gjelder fra 1. januar 2019. Fra denne dato gjelder følgende oppsigelsesadgang i: Under arbeidsforholdet og etter utløpet av prøvetiden gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på 1, måned, regnet fra og med utløpet av kalendermåneden oppsigelsen fant sted, sier Horneland i en pressemelding fredag.

– Denne bestemmelsen har jeg forholdt meg til. Men det gjør ikke FK Haugesund som overraskende anser seg uforpliktet av den nye avtalen med tilhørende oppsigelsesadgang.

– Jeg ser nå fram til å begynne som ny trener for Rosenborg BK etter oppsigelsesperiodens utløp, sier Horneland.


Haugesund: – Vi er ikke enige med Rosenborg!

Torsdag ettermiddag bekreftet Rosenborg at Eirik Horneland tar over trenerjobben i klubben. – Vi er ikke enige med Rosenborg, melder Haugesund.

 

– FK Haugesunds terminering av avtalte rettigheter i et eksiterende og løpende arbeidsforhold er uten støtte faktisk eller rettslig og er ugyldig, sier advokat Erik Flågan som representerer Horneland i saken.

Terminert i romjulen

– Vi har en avtale som utgår 30. november 2019, og har en forventning om at den enten blir opprettholdt eller at han blir frikjøpt fra den, sier Haugesunds styreleder Leiv Helge Kaldheim til NRK.

Han sier videre at den nye avtalen er terminert av årsaker som er gjort kjent for både Erik Horneland og Rosenborg.

– Den ble terminert i romjulen, i forkant av at vi mottok en oppsigelse. Det er to frittstående avtaler som er inngått, og den opprinnelige avtalen, som gjelder for sesongen 2017/18/19, er tidsbestemt. Den har ingen oppsigelsesadgang, mener Kaldheim, som legger til at de ønsker en løsning i saken.

– Det er selvsagt at for å få en løsning er vi avhengige av at Horneland og Rosenborg kommer på banen, så får vi se om det er et ønske som er gjensidig fra deres side, sier styrelederen.

RBK skal om kort tid ut i en rettssak mot trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun. De ble sparket underveis forrige sesong.