FKH varsler konsekvenser hvis Horneland tiltrer RBK-jobben neste måned

Feiden mellom Haugesund og Rosenborg ruller videre. FKHs styreleder Leiv Helge Kaldheim sier klubben vil agere om Eirik Horneland trener RBK fra 1. februar.

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng vil hente Eirik Horneland som hovedtrener 1. februar. Foto: Ned Alley / NTB scanpix  Foto: Alley, Ned

Sport

Sagaen rundt Haugesund-treneren som ønsker seg til Rosenborg, tok av før helgen. Og søndag kveld ble det brudd i forhandlingene om en kompensasjonssum for Horneland og assistenten Karl Oskar Emberland.


Horneland ledet årets første FKH-trening: – Det lå en klam hånd over den

Konflikten mellom Haugesund og Rosenborg er fortsatt fastlåst. Mandag ledet Eirik Horneland treningen i FKH, en klubb han ønsker seg bort fra.

 

Rosenborg og Horneland mener at trenerens oppsigelsestid i FKH går ut 1. februar. Derfor vil RBK la være å foreta seg noe før den tid.

Haugesunds styreleder Leiv Helge Kaldheim snakker med pressen etter FKHs trening mandag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix 

 

Haugesund-ledelsen sier derimot at klubben har terminert en treårskontrakt Horneland skrev under på i oktober, og at det er den forrige kontrakten som gjelder. Den løper fram til 30. november 2019 og skal ikke ha noen klausuler som gjør at RBK kan hente ham, med mindre han blir frikjøpt.

Advarer

Kaldheim mener Horneland har å stille på FKH-trening så lenge klubbene ikke er enige om en kompensasjon.

– Da får vi se hva som skjer. Vi har allerede gitt RBK og Horneland beskjed om konsekvensene av de handlingene som foretas, sier FK Haugesunds styreleder til Adresseavisen når det blir påpekt at Horneland har uttalt at han stiller på RBK-trening 1. februar.

7 JAN 2019 MAN 19:12 FKH varsler konsekvenser hvis Horneland tiltrer RBK-jobben neste månedID: 15856698 Vinklet om med nytt Kaldheim-utspill NTB Feiden mellom Haugesund og Rosenborg ruller videre. FKHs styreleder Leiv Helge Kaldheim sier klubben vil agere om Eirik Horneland trener RBK fra 1. februar. Sagaen rundt Haugesund-treneren som ønsker seg til Rosenborg, tok av før helgen. Og søndag kveld ble det brudd i forhandlingene om en kompensasjonssum for Horneland og assistenten Karl Oskar Emberland. Rosenborg og Horneland mener at trenerens oppsigelsestid i FKH går ut 1. februar. Derfor vil RBK la være å foreta seg noe før den tid. Haugesund-ledelsen sier derimot at klubben har terminert en treårskontrakt Horneland skrev under på i oktober, og at det er den forrige kontrakten som gjelder. Den løper fram til 30. november 2019 og skal ikke ha noen klausuler som gjør at RBK kan hente ham, med mindre han blir frikjøpt. Advarer Kaldheim mener Horneland har å stille på FKH-trening så lenge klubbene ikke er enige om en kompensasjon. – Da får vi se hva som skjer. Vi har allerede gitt RBK og Horneland beskjed om konsekvensene av de handlingene som foretas, sier FK Haugesunds styreleder til Adresseavisen når det blir påpekt at Horneland har uttalt at han stiller på RBK-trening 1. februar. Han ønsker ikke å utdype hva slags konsekvenser det kan føre til. Ifølge VG krever FKH over 6 millioner kroner for å la Horneland og Emberland gå. Før det ble brudd i forhandlingene søndag kveld, skal Rosenborg ha strukket seg til 1,3 millioner kroner i sitt tilbud om kompensasjon. For stor avstand Mandag slo RBKs styreleder Ivar Koteng fast at trønderklubben ikke vil gjøre flere forsøk på å bli enig med Haugesund om en pris for Horneland. – Vi greier ikke å bli enige med Haugesund og tenker akkurat nå at vi ikke gjør mer i saken. Vi kommer til å la det gå til 1. februar, sa Koteng til Adresseavisen. – Det er for stor avstand. Vi mener vi befinner oss innenfor det som er vanlig å betale for en trener, som vi har opplevd før er ett års etterlønn. Så har vi hørt hva Haugesund har sagt, blant annet gjennom samtaler i helgen. Men vi har ikke nærmet oss, sa han videre. Koteng og Rosenborg går ut fra at Horneland og Emberland er på plass i Trondheim 1. februar, når oppsigelsestiden i den nye kontrakten med FKH utløper. Inntil videre er de imidlertid Haugesund-trenere, og mandag ledet de lagets trening på Karmøy. (©NTB) stian.johnsen@ntb.no Bilde: td7c5563 Haugesunds styreleder Leiv Helge Kaldheim snakker med pressen etter FKHs trening mandag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Bilde: td7a50c4 Rosenborgs styreleder Ivar Koteng vil hente Eirik Horneland som hovedtrener 1. februar. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Bilde: td7c443d Trener Eirik Horneland (bak t.v.) og assistenttrener Karl Oskar Emberland ledet Haugesunds trening tirsdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix 

 

RBK gir opp å bli enig med FKH

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng sier til Adresseavisen at klubben ikke vil gjøre forsøk på å bli enig med Haugesund om en pris for Eirik Horneland.

 

Han ønsker ikke å utdype hva slags konsekvenser det kan føre til.

Ifølge VG krever FKH over 6 millioner kroner for å la Horneland og Emberland gå. Før det ble brudd i forhandlingene søndag kveld, skal Rosenborg ha strukket seg til 1,3 millioner kroner i sitt tilbud om kompensasjon.

For stor avstand

Mandag slo RBKs styreleder Ivar Koteng fast at trønderklubben ikke vil gjøre flere forsøk på å bli enig med Haugesund om en pris for Horneland.

– Vi greier ikke å bli enige med Haugesund og tenker akkurat nå at vi ikke gjør mer i saken. Vi kommer til å la det gå til 1. februar, sa Koteng til Adresseavisen.

– Det er for stor avstand. Vi mener vi befinner oss innenfor det som er vanlig å betale for en trener, som vi har opplevd før er ett års etterlønn. Så har vi hørt hva Haugesund har sagt, blant annet gjennom samtaler i helgen. Men vi har ikke nærmet oss, sa han videre.


Kaotisk RBK-dag: – Vi blir hengt ut så inni hampen

Rosenborg hevder at klubben har tilbudt FK Haugesund 1,1 millioner kroner for å få trener Eirik Horneland til RBK.

 

Koteng og Rosenborg går ut fra at Horneland og Emberland er på plass i Trondheim 1. februar, når oppsigelsestiden i den nye kontrakten med FKH utløper. Inntil videre er de imidlertid Haugesund-trenere, og mandag ledet de lagets trening på Karmøy.