Stenseth får gå verdenscup i utlandet: – Det blir stas

Ane Appelkvist Stenseth og Kathrine Harsem er tatt ut til verdenscuprennene i tyske Dresden.

Hevnlysten: Ane Appelkvist Stenseth tok til tårene etter exit i kvartfinalen på lørdagens sprint. Førstkommende lørdag går hun norgescupsprinten på Gålå. Da skal 23-åringen fra Grong slå tilbake.  Foto: Emil Ringstad

Sport

Seks kvinner og seks menn er tatt ut i den norske troppen til sprinthelga i tyske Dresden.

Kathrine Harsem er tilbake i den norske troppen, mens Ane Appelkvist Stenseth får for første gang representere Norge i et verdenscupløp i utlandet.

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk beskjeden. Jeg er er veldig glad og det blir stas. Det blir spennende å få konkurrere i verdenscupen i utlandet, sier Ane Appelkvist Stenseth.


Ane (23) går skirenn med røket korsbånd og meniskskade

Ane Appelkvist Stenseth fikk i oktober påvist at hun har røket korsbåndet, samt at menisken er skadet. Men noe operasjon blir det ikke før skisesongen er ferdig.

 

Vil kjempe om finaleplass

Disiplinene er individuell sprint lørdag og teamsprint søndag. Begge dager er det fristil som gjelder. I Vuokatti sist helg satte Stenseth ny personlig rekord med fjerdeplass på sprint i skandinavisk cup.

– Jeg håper å ta meg videre fra prologen og kjempe om finaleplass. Jeg er klar for å kjempe, og på en god dag kan finaleplass være innenfor rekkevidde, sier Stenseth.

Landslagstrener Ole Morten Iversen er  veldig fornøyd med Stenseths utvikling.

– Det virker som at Ane har tatt noen steg i retning av å holde sprintrenn helt til mål, og jeg har en følelse av at sprintene i den skandinaviske cupen har blitt bedre enn før - og det må jo sies å være en positiv utvikling, sier Ole Morten Iversen til Trønder-Avisa i det han satte seg på flyet hjem fra Tour de Ski.


Northug fortsatt VM-aktuell

VM-håpet lever for Even Northug. For Pål Trøan Aune, derimot, virker VM-deltakelse usannsynlig.

 

Flere står over

Alle utøverne som fullførte Tour de Ski står over verdenscuprennene i Tyskland. Norge sender et lag som er en god blanding av relativt erfarne og flere unge løpere.

– Denne helgen får flere av våre fremtidshåp presentert seg i det ytterste selskapet. Dette beviser igjen at vi har en fin bredde i norsk langrenn, sier landslagssjef Vidar Løfshus i en pressemelding.


Disse stiller for Norge:
Menn:
Erik Valnes, Bardufoss og Omegn IF/Team Veidekke Nord-Norge 
Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer Skiklub
Sondre Turvoll Fossli, Hokksund IL
Eirik Brandsdal, Kjelsås IL
Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger IF
Pål Golberg, Gol IL

Kvinner:
Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
Mari Eide, Øystre Slidre IL
Kathrine Rolsted Harsem, IL Varden Meråker
Amalie Håkonsen Ous, Nes Ski/Team Veidekke Oslofjord
Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL/Team Veidekke Midt-Norge
Anne Kjersti Kalvå, Lundamo IL