RBKs nye hovedtrener: – Vi må våge å snakke om Champions League

Eirik Horneland møtte et stort presseoppbud på Brakka på Lerkendal.

Eirik Horneland (t.h.) møtte pressen som RBK-trener for første gang onsdag. Her med sportslig leder Stig Inge Bjørnebye og spillerkoordinator Harald Pedersen.  Foto: Eirik Evensen

Sport

Onsdag ettermiddag var det endelig klart for den etterlengtede presentasjonen av den nye hovedtreneren i RBK, Eirik Horneland.

Sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye startet seansen med å ønske den nye treneren velkommen.

– Det har vært en grundig prosess som i stor grad har handlet om å kartlegge kandidater. Eirik har vært i våre diskusjoner en god stund. Vi kjenner til de prestasjonen han har levert, personligheten, filosofiene, og er veldig glad for å avslutte prosessen nå med å ha den kandidatene vi mener er best egnet til å ta oss fremover, sa Bjørnebye før han overlot ordet til Horneland selv.

Beste stallen i Norge

– Jeg er veldig takknemlig med oppgaven å få lede RBK videre. Det er en klubb med stor historie som jeg vil utvikle videre. Et RBK som er sterke her hjemme og ute i Europa. Det er et stort ansvar som jeg skal ta fatt på nå, sa treneren.

– Vi tar utgangspunkt i et lag som ønsker å spille i Europeisk fotball og gjøre det bra her hjemme, i hjemlig liga, sa han videre.

Den nye RBK-treneren ble naturligvis spurt om hvilke tanker han har gjort seg rundt de store forventingene i klubben, og hvor lang tid det vil ta før han setter sitt preg på laget.

– I RBK får du ikke tid. Vi må levere fra dag en.  Det er godt grunnlag med de beste spillerne, og vi skal prøve å levere fra dag en, sa treneren.

Selv om Horneland er kjent for å spille en 4-4-2-fotball, utelukker ikke treneren at han kan bruke den «trønderkjære» 4-3-3.

– Rosenborg kan spille med to indreløpere på midten, altså tre på midten, eller to sittende, slik de gjorde i høst. Som sagt, det er den beste stallen i Norge, og jeg er trygg på at jeg utvikle den videre.

Drømmer om Champions League

Treneren var opptatt av at utvikling og trening skal stå sentralt i hans arbeid. Men vil også våge med å sette ambisiøse mål for klubben når Trønder-Avisa spurte om hva som er realistisk i Europa.

– Jeg føler visjonene om Champions League har forsvunnet litt. Jeg tror vi skal våge å snakke om det igjen og ha en visjon om det igjen, sa treneren til Trønder-Avisa.

Om Champions League er målet trenger ikke den nye treneren å lete langt for gode råd. Under Nils Arne Eggens storhetstid deltok klubben jevnlig i den storslåtte klubbturneringen, og ifølge Horneland selv, har han allerede pratet med trenerlegenden.

– Ett av de sterkeste øyeblikkene etter jeg kom hit var da jeg møtte Nils Arne på sykehuset. Med den lidenskapen han viste der, så skjønner jeg litt av det han har skapt, og det store ansvaret det er å være RBK-trenern. Jeg kommer til å bruke ham på best mulig måte, og er glad han vil være med oss, sa den tidligere Haugesund-treneren.

Turbulent

Oppladningen til presentasjonen har vært alt annet enn rolig for Horneland, og de to involverte klubbene. Selv om det har lenge har vært klart at det er Horneland som skal lede RBK neste sesong, så har det vært mye bråk rundt overgang fra Haugesund til RBK for treneren. Kort fortalt har det handlet om hvilken kontrakt som skulle legges til grunn og hvor lang oppsigelsestid Horneland hadde.


Kaotisk RBK-dag: – Vi blir hengt ut så inni hampen

Rosenborg hevder at klubben har tilbudt FK Haugesund 1,1 millioner kroner for å få trener Eirik Horneland til RBK.


Sent mandag kveld gikk både Rosenborg og Haugesund med meldingen om at klubbene hadde funnet en enighet, og at Horneland tar over RBK umiddelbart.

Det var lenge spekulert i at RBK måtte ut med rundt tre millioner kroner for den nye treneren. Det avkreftet Bjørnebye.

– Det er feil. Men jeg vil kommentere noe utover det.


Horneland frigitt - tar over RBK umiddelbart

FK Haugesund lar Eirik Horneland gå umiddelbart.