VG: Ingebrigtsens krav til RBK kan dreie seg om 10 millioner kroner

Tidligere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og hans assistenttrener, Erik Hoftun, kan bli tildelt store summer av RBK etter de ble sparket i sommer.

  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sport

I sluttinnleggene VG og Adressa sitter på, skriver Kåre Ingebrigtsens advokat, Stein Kimsås-Otterbech, dette til Sør-Trøndelag tingrett:

«RBK har mot Ingebrigtsens skriftlige uttrykte vilje utbetalt etterlønnsbeløpet på 3 millioner kroner. Ingebrigtsen har satt disse til side på egen konto, og disse avregnes mot erstatningen for tapt arbeidsinntekt frem til domstidspunktet».

Også Hoftun skal ha blitt kompensert med en etterlønn på på 1.050.000 kroner. I likhet med Ingebrigtsen skal dette være mot hans skriftlig vilje, skriver avisen.


Opp mot ti millioner

Kjernen i problemet er at de tidligere RBK-trenerne og klubben er uenige i om oppsigelsen er gyldig. Ingebrigtsen og Hoftun gikk til sak mot Rosenborg i kjølvannet av at de fikk sparken 19. juli.

De tidligere RBK-trenernes advokater Stein Kimsås-Otterbech og Andreas Messelt Ekker har anklaget RBK for «usaklig oppsigelse». De henviser til at partene har møttes uten å komme til enighet. Les mer om saken her.

«Erstatningen for tapt arbeidsinntekt knytter seg til perioden fra 19. juli 2018 og frem til domstidspunktet. Størrelsen på erstatningen vil derfor avhenge av tidspunktet for domsavsigelse. Erstatningsbeløpet knytter seg til arbeidsavtalens lønns- og bonusvilkår. Dersom domstidspunktet settes til 28, februar 2019, vil tapet utgjøre 3 750 000 kroner (1 750 000 kroner i lønn + 2 millioner kroner i bonuser). Når utbetalt sluttvederlag på 3 millioner kroner er trukket fra, er lidt tap på antatt domstidspunkt 750 000 kroner», står det videre i sluttinnlegget.

I følge VG, har advokaten tegnet dette regnestykke: Tapt grunnlønn 2019–2020: 6 millioner kroner. Bonus seriemesterskap 2019–2020: 1.400.000 kroner. Bonus cupmesterskap 2019–2020: 600.000 kroner.

Kompensasjon for tort og svie er ikke inkludert i regnestykke, og er også noe advokaten mener hans klient har krav om.

Hoftuns erstatningskrav skal dreie seg om en sum rundt 1.100.000 kroner.


NRK: Hoftun tilbudt en halv million i RBK-forlik

Rosenborg vil inngå forlik med Erik Hoftun og har tilbudt ham 500.000 kroner for å droppe søksmålet mot klubben. Hoftun har takket nei til tilbudet, ifølge NRK.

 

Uenig

På den andre siden av saken står RBK-advokat Kristian Nordheim. Han og klubbens oppfatning er at ansettelsesforhold er lovlig, og at det dermed ikke er «rimelig» med erstatning til Ingebrigtsen, og under enhver omstendighet, ikke noe mer enn klubben allerede har utbetalt, skriver VG.

PS: I går ble RBKs nye trener Eirik Horneland presentert på Brakka. Den tidligere Haugesund-treneren tok over jobben etter Rini Coolen, som ble ansatt som midlertidig trener etter sparkingen av Ingebrigtsen.


Horneland utdyper Mesterligautsagnet og hvordan han skal utvikle RBK

RBKs nye hovedtrener er ikke opptatt av formasjoner, men vil videreutvikle det som allerede ligger i grunnmuren til klubben. Han utdyper også utsagnet «Vi må våge å snakke om Mesterligaen».

  

RBKs nye hovedtrener: – Vi må våge å snakke om Champions League

Eirik Horneland møtte et stort presseoppbud på Brakka på Lerkendal.