Opptak: Se første dag av rettssaken mellom RBK og eks-trenerne Ingebrigtsen og Hoftun

Sport

Mandag starter rettssaken mellom Rosenborg Ballklub og Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

De to sistnevnte fikk sparken som henholdsvis hoved- og assistenttrener i trønderklubben 19. juli i fjor. Begge mener oppsigelsen er ugyldig og har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver.

RBK-ledelsen hevder på sin side å ha alt på det tørre.


Fakta om RBK-saken

Dette handler striden mellom Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen/Erik Hoftun om i Sør-Trøndelag tingrett:

  • Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken som hovedtrener og assistenttrener 19. juli i 2018. Begrunnelsen var at utviklingen hadde vært for dårlig, og at RBK ønsket å løfte seg. Akademidirektør Rini Coolen overtok treneransvaret på midlertidig basis.
  • 11. september varslet Ingebrigtsen og Hoftun at de går til rettssak mot Rosenborg på grunn av det de mener er usaklige oppsigelser. RBK mottar stevningen 26. september.
  • RBK har allerede betalt 3 millioner kroner i etterlønn til Ingebrigtsen og 1,05 millioner til Hoftun. Ingebrigtsen mener han har krav på lønns- og bonusutbetalinger fram til endt kontrakt i 2020, ifølge advokaten opp mot 10 millioner kroner. For Hoftun er summen lavere.
  • RBK mener på sin side at oppsigelsene av de to trenerne er lovlige, og klubbens advokat henviser blant annet til en klausul i Ingebrigtsen kontrakt der stillingsvernet oppheves.
  • Striden om dette gjelder hvorvidt Ingebrigtsen kan sies å ha vært klubbens øverste leder. RBK mener at dette skal legges til grunn, men bestrides av Ingebrigtsen.
  • Rettssaken starter i Sør-Trøndelag tingrett mandag 21. januar. Det er satt av fire dager, med fredag 25. januar som reservedag.
  • Kilde: NTB
 

Retten legger til grunn at saken har betydelig offentlig interesse og har godkjent filming av forhandlingene. Direkteoverføringen produseres av NRK.


I dag starter rettssaken mellom RBK og eks-trenerne – dette står striden om

Striden står om store penger og uenighet om en klausul når Rosenborg møter klubbens tidligere trenerduo Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun i retten mandag.


Rettssak mellom Rosenborg og eks-trenerne Erik Hoftun (bak t.v.) og Kåre Ingebrigtsen.  Foto: Anders Nordmeland

Kamp om penger og treneres stillingsvern

Fotballtreneres stillingsvern og mange millioner kroner står på spill under rettssaken mellom Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

Saken startet i Sør-Trøndelag tingrett like over klokken 9.30 mandag morgen.

Store penger og uenighet om en klausul står sentralt i striden som utspiller seg i trønderhovedstaden. Ingebrigtsen og Hoftun fikk sparken som henholdsvis hoved- og assistenttrener i RBK 19. juli i fjor. Begge mener oppsigelsen er ugyldig og har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver.

For Ingebrigtsen dreier deg seg om et krav på opp mot 10 millioner kroner, mens det for Hoftuns del gjelder et beløp på i underkant av 3 millioner kroner

RBK-ledelsen hevder på sin side å ha alt på det tørre.


Stjernen er et av Ingebrigtsens vitner mot RBK

Når RBK og tidligere trener i klubben, Kåre Ingebrigtsen møtes i retten skal Hroar Stjernen opp i vitneboksen.

 

Fire dager

Advokatene Stein Kimsås-Otterbech og Andreas Messelt Ekker representerer henholdsvis Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, mens advokat Kristian Nordheim skal føre Rosenborgs sak i rettssal 310 på Trondheim tinghus.

Det er satt av i utgangspunktet fire dager til saken, men tidsskjemaet åpner for at også fredagen kan tas i bruk dersom rettsforhandlingene trekker ut lenger enn antatt.

Ikke uventet får saken stor oppmerksomhet. Tilhørerbenkene i Trondheim tinghus var i all hovedsak fylt av journalister da rettsforhandlingene startet mandag morgen.

Åpningsdagen i Trondheim tinghus er avsatt til gjennomgang av partenes saksframstilling. Tirsdag inntar så Ingebrigtsen, Hoftun og RBK-styreformann Ivar Koteng vitneboksen.

Onsdag er det så klart for det som blir en profiltung vitneliste. Nils Arne Eggen er blant dem som da inntar vitneboksen. Det samme skal RBK-profilene Rune Bratseth, Vegard Heggem og Nils Skutle.

Torsdag avsluttes saken med prosedyrer.


– En prinsippsak for norske fotballtrenere

Dette er det viktigste ved søksmålet, hevdet Kåre Ingebrigtsens prosessfullmektig, Stein Kimsaas Otterbech.