Opptak: Se andre dag av rettssaken mellom RBK og eks-trenerne Ingebrigtsen og Hoftun

Rosenborg Ballklub møter Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun i retten.
Sport

Mandag startet rettssaken mellom Rosenborg Ballklub og Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

De to sistnevnte fikk sparken som henholdsvis hoved- og assistenttrener i trønderklubben 19. juli i fjor. Begge mener oppsigelsen er ugyldig og har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver.

RBK-ledelsen hevder på sin side å ha alt på det tørre.


Fakta om RBK-saken

Dette handler striden mellom Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen/Erik Hoftun om i Sør-Trøndelag tingrett:

  • Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken som hovedtrener og assistenttrener 19. juli i 2018. Begrunnelsen var at utviklingen hadde vært for dårlig, og at RBK ønsket å løfte seg. Akademidirektør Rini Coolen overtok treneransvaret på midlertidig basis.
  • 11. september varslet Ingebrigtsen og Hoftun at de går til rettssak mot Rosenborg på grunn av det de mener er usaklige oppsigelser. RBK mottar stevningen 26. september.
  • RBK har allerede betalt 3 millioner kroner i etterlønn til Ingebrigtsen og 1,05 millioner til Hoftun. Ingebrigtsen mener han har krav på lønns- og bonusutbetalinger fram til endt kontrakt i 2020, ifølge advokaten opp mot 10 millioner kroner. For Hoftun er summen lavere.
  • RBK mener på sin side at oppsigelsene av de to trenerne er lovlige, og klubbens advokat henviser blant annet til en klausul i Ingebrigtsen kontrakt der stillingsvernet oppheves.
  • Striden om dette gjelder hvorvidt Ingebrigtsen kan sies å ha vært klubbens øverste leder. RBK mener at dette skal legges til grunn, men bestrides av Ingebrigtsen.
  • Rettssaken starter i Sør-Trøndelag tingrett mandag 21. januar. Det er satt av fire dager, med fredag 25. januar som reservedag.
  • Kilde: NTB
 
 

Kampen i rettssal 310 som ingen kan vinne

Pål André Hellands sms-støtte til trenerne stjal «showet», men det er kjedelig arbeidslivsjuss som gir seier i retten.


Retten legger til grunn at saken har betydelig offentlig interesse og har godkjent filming av forhandlingene. Direkteoverføringen produseres av NRK.


Helland i SMS: «Vi ska få velta det jævla styret»

RBK-profilen Pål André Helland reagerte med et knippe flammende støtteerklæringer da Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken i RBK i fjor sommer.

 

Fire dager

Advokatene Stein Kimsås-Otterbech og Andreas Messelt Ekker representerer henholdsvis Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, mens advokat Kristian Nordheim skal føre Rosenborgs sak i rettssal 310 på Trondheim tinghus.

Det er satt av i utgangspunktet fire dager til saken, men tidsskjemaet åpner for at også fredagen kan tas i bruk dersom rettsforhandlingene trekker ut lenger enn antatt.

Ikke uventet får saken stor oppmerksomhet. Tilhørerbenkene i Trondheim tinghus var i all hovedsak fylt av journalister da rettsforhandlingene startet mandag morgen.


Koteng: RBK-trenerne var illojale

I korrespondansen i kjølvannet av at Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken i RBK, ble trenerduoen omtalt som illojale av styreleder Ivar Koteng.

 

Profiltung vitneliste

Åpningsdagen i Trondheim tinghus er avsatt til gjennomgang av partenes saksframstilling. Tirsdag inntar så Ingebrigtsen, Hoftun og RBK-styreformann Ivar Koteng vitneboksen.

Onsdag er det så klart for det som blir en profiltung vitneliste. Nils Arne Eggen er blant dem som da inntar vitneboksen. Det samme skal RBK-profilene Rune Bratseth, Vegard Heggem og Nils Skutle.

Torsdag avsluttes saken med prosedyrer.


Trenerforeningens leder fikk ikke følge RBK-rettssaken

Trenerforeningens leder Teddy Moen ønsket å følge rettssaken mellom RBK og trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fra tilhørerplass, men måtte forlate salen.

 

– En prinsippsak for norske fotballtrenere

Dette er det viktigste ved søksmålet, hevdet Kåre Ingebrigtsens prosessfullmektig, Stein Kimsaas Otterbech.