Ingebrigtsen og Hoftun: – Dette handlet ikke om penger

– Det har vært steintøft, vi er glad det er over, sier Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun etter forliket med Rosenborg i trenerstriden.

Det gamle RBK-trenerteamet holder pressekonferanse etter at det ble inngått forlik med Rosenborg.  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sport

– Det har vært en tøff opplevelse, både for Erik og meg og for Rosenborg. Det er tre parter som er veldig glad i hverandre, så jeg er veldig fornøyd med at vi er kommet til en løsning med Rosenborg og at vi kan skilles som gode venner, sa Kåre Ingebrigtsen på pressekonferansen etter at det onsdag morgen ble et forlik med klubben.

Verken trenerduoen eller advokatene deres vil gå inn på detaljer i avtalen som er inngått med Rosenborg.


Rosenborg har inngått forlik med Ingebrigtsen og Hoftun

Rosenborg Ballklub og ekstrenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun kom til enighet onsdag morgen.

 

– Handlet ikke om penger

Ingebrigtsen avviste at saken handlet om å få mest mulig penger fra Rosenborg.

– Dette handlet om å få lagt fram saken vår. Det fikk både vi og Rosenborg. Dette handlet ikke om penger, men for oss å få si hvordan vi har opplevd dette, sa Ingebrigtsen.

Hoftun mener det var viktig for framtidige treneransettelser å få lagt fram saken.

– Det har vært viktig å for Kåre og meg å få fortalt vår historie. Vi har belyst dette godt. Vi tror at dette på sikt vil føre til at klubber og trenere er mer nøye når avtaler skal inngås, sa Hoftun, som ikke la skjul på at det er godt å få saken lagt bak seg.

– Det har vært en følelsesmessig berg-og-dalbane det siste halve året, sier Hoftun. Det har vært veldig tungt å stå i dette. Vi har vært på Lerkendal siden vi var guttunger, sier Hoftun.


Stjernen: – RBK får en jobb med å bygge opp omdømmet igjen

Stjernen er klar på at forlik var fornuftig for begge parter.

 

Eggen glad for forlik i RBK-saken

Tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen er glad for at det er inngått forlik i saken mellom klubben og Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.


Klem til Koteng

Både Hoftun og Ingebrigtsen bedyret at de fortsatt har et godt forhold til Rosenborg, og at de skiltes med motparten som venner.

– Det var godt å gi Ivar Koteng en klem da vi inngikk avtalen, sa Hoftun.

Verken Ingebrigtsen eller Hoftun har fått nye trenerjobber siden de fikk sparken i Rosenborg i juli 2018. I retten sa begge at de kunne tenke seg en retur til klubben. Men Ingebrigtsen tror ikke det kommer til å skje.

– Alt kan skje i fotball, men nå tror jeg vi skal legge dette bak oss. Erik og jeg håper at vi skal få andre muligheter, sa Ingebrigtsen.


Fakta: RBK-saken

Dette handlet striden mellom Rosenborg og Kåre Ingebrigtsen/Erik Hoftun om i Sør-Trøndelag tingrett:

  • Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun fikk sparken som hovedtrener og assistenttrener 19. juli i 2018. Begrunnelsen var at utviklingen hadde vært for dårlig, og at RBK ønsket å løfte seg. Akademidirektør Rini Coolen overtok treneransvaret på midlertidig basis.
  • 11. september varslet Ingebrigtsen og Hoftun at de går til rettssak mot Rosenborg på grunn av det de mener er usaklige oppsigelser. RBK mottar stevningen 26. september.
  • RBK har allerede betalt 3 millioner kroner i etterlønn til Ingebrigtsen og 1,05 millioner til Hoftun. Ingebrigtsen mente han har krav på lønns- og bonusutbetalinger fram til endt kontrakt i 2020, ifølge advokaten opp mot 10,75 millioner kroner. For Hoftun er summen 2,75 millioner kroner.
  • RBK mente på sin side at oppsigelsene av de to trenerne er lovlige, og klubbens advokat henviser blant annet til en klausul i Ingebrigtsen kontrakt der stillingsvernet oppheves.
  • Striden om dette gjaldt hvorvidt Ingebrigtsen kan sies å ha vært klubbens øverste leder. RBK mener at dette skal legges til grunn, men bestrides av Ingebrigtsen.
  • Rettssaken startet i Sør-Trøndelag tingrett mandag 21. januar. Det var satt av fire dager, med fredag 25. januar som reservedag.
  • Onsdag morgen inngikk partene forlik.

Neppe Rosenborg igjen

Hoftun sa at Rosenborg fortsatt er «klubben i mitt hjerte», men at det ser vanskelig ut å skulle komme tilbake som trener på Lerkendal.

Ingebrigtsen tror ikke at rettssaken vil tale imot ham i jakten på en ny trenerjobb.

– Dette handler om noe mer og det skjønner alle. Forhåpentligvis får det konsekvenser for prosesser rundt sparking av trenere, sa Ingebrigtsen.

Verken Ingebrigtsen eller Hoftun ville si noe særlig om forholdet til Rune Bratseth, som spilte en sentral rolle forut for at de to trenerne fikk beskjed om at de måtte gå.

– Jeg treffer Rune Bratseth tre ganger i året. Jeg kommer fortsatt til å snakke med ham, jeg har ikke noe problemer med det, sa Ingebrigtsen.